AKP'li yetkili: Öcalan'ın yeni bir mektup kaleme alması gündeme gelebilir

AKP'li yetkili: Öcalan'ın yeni bir mektup kaleme alması gündeme gelebilir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında kullandığı "Edirne'deki İmralı'dakine hesap verecek" ifadesinin yarattığı tartışma devam ederken AKP’li bir yetkili, 2019’daki yerel seçimlerde olduğu gibi terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın bir mektup kaleme almasının gündeme gelebileceğini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu haftaki grup toplantısındaki konuşmasında Demirtaş ve Öcalan’ı kastederek, “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onların da kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar” ifadesini kullanmıştı.

DW Türkçe’den Gülsen Solaker’in haberine göre AKP’li yetkililer, Erdoğan’ın bu açıklamayı "büyük ihtimalle önüne gelen istihbarat raporlarına dayanarak yaptığını" kaydetti.

Adının açıklanmasını istemeyen AKP’li bir yetkili şunları kaydetti:

“Öcalan’ın çözüm sürecinde HDP’nin sorumlu davranmadığını düşündüğü ve sürecin bitmesinden Demirtaş’ı da sorumlu tuttuğu zaten bilinen bir şey. Muhtemelen Öcalan ile İmralı’da yapılan görüşmelerde bu konu yeniden gündeme gelmiş olabilir ve Sayın Cumhurbaşkanı da bu raporları okumuş olabilir.”

Yetkili, önümüzdeki süreçte Öcalan’ın yeni bir mektup kaleme almasının da gündeme gelebileceğini söyledi.