AKP'li Kurtulmuş: Atatürk Havalimanı uçuşlara kapatılmayacak

AKP'li Kurtulmuş: Atatürk Havalimanı uçuşlara kapatılmayacak
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Atatürk Havalimanı'nın uçuşa kapatılacağına ilişkin tartışmalara yönelik "Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar devam ediyor. Pistler en azından bir tanesi korunacak" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Atatürk Havalimanı'nın imara açılacağı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kurtulmuş, "Atatürk Havalimanı'nın uçuşa kapatılacağı doğru değildir" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, CNN Türk'te katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

BirGün'ün aktardığı habere göre, Atatürk Havalimanı tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Türkiye'de maalesef anlamadan, dinlemeden, istemeyiz diyen bir çevre olduğunu görüyoruz. 3. Havalimanı, Çanakkale Köprüsü, Marmaray gibi her projeye kategorik olarak karşı çıkan bir çevre var" iddiasında bulundu.

'İmara açılacak iddiası yalandır'

"Atatürk Havalimanı bir anlamda taşımacılıkla ilgili bir kısım İstanbul Havalimanı'na taşınmış vaziyette" diyen Kurtulmuş, "Olağanüstü durumlar olabilir. Deprem vs. gibi konularda Allah göstermesin. Yapılmış bir hastane var. Dışarıdan gelecek hastalar orada hemen kullanabilir" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "Atatürk Havalimanı'nın uçuşa kapatılacağı doğru değildir. Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar devam ediyor. Pistler en azından bir tanesi korunacak. İmara açılacak iddiası yalandır. Bunlar açıklanan projeler" diye konuştu.