AKP’li eski vekile Kızılay'dan maaş

AKP’li eski vekile Kızılay'dan maaş
Eski AKP Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in, Kızılay’ın Sağlık A.Ş. isimli şirketine yaklaşık 30 bin TL maaşla genel müdür yapıldığı açığa çıktı.

24'üncü Dönem AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in Kızılay’ın Kartal’daki hastanesine başhekim yapılmasının ardından şimdi de Kızılay’ın Sağlık A. Ş. isimli şirketine genel müdür yapıldığı açığa çıktı.

Kızılay’ın, Kızılay Yatırım Holding adı altında holdingleşmesi ve bünyesinde çok sayıda şirket kurulmasının ardından Kızılay Yatırım Holding CEO’su İlyas Haşim Çakmak’ın imzasıyla yeni atamalar yapıldı.

BirGün’den İsmail Arı'nın haberine göre, İlyas Haşim Çakmak’ın imzasının yer aldığı belgede, eski AKP Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in 1 Haziran’da Kızılay Sağlık A. Ş.’ye genel müdür olarak atandığı belirtildi. Sağlık A. Ş.’nin önceki genel müdürü Metin Tunç ise Kızılay Yatırım A. Ş.’ye yönetim kurulu başkan danışmanı olarak atandı.

Eşinin de üç koltuğu var

AKP’li Muhammed Murtaza Yetiş’in eşi Sema Kopuz Yetiş’in de Kızılay’da tam üç farklı görevi bulunuyor. Sema Kopuz Yetiş, Kızılay Ankara Şube Başkanlığı, Kızılay Denetim Kurulu Üyeliği ve Kızılay iştiraki Kızılay Bakım Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu üyeliğini yürütüyor. Ayrıca Sema Kopuz Yetiş AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın Başkan Yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM) da üyesi.

akp-li-eski-vekile-kizilay-dan-maas-884682-1.