AKP’li belediye trilyonluk parkı imara açtı. Anında sudan ucuza satışa çıkardı

AKP’li belediye trilyonluk parkı imara açtı. Anında sudan ucuza satışa çıkardı
AKP’li Zeytinburnu Belediyesi, Kazlıçeşme’de bulunan ve imar planlarını değiştirdiği park alanını satışa çıkardı. Sahile 500 metre uzaklıkta bulunan ve “Özel Sağlık Tesis Alanı” ilan edilen park alanı için belediye, oldukça düşük bir rakam olan 48 milyon 550 bin TL muhammen bedel belirledi.

Zeytinburnu Belediyesi, Topkapı’dan Yedikule’ye kadar uzanan 10. Yıl Caddesi üzerinde bulunan, 1625 ada, 46 parseli satmak için Resmi Gazete’ye ilan verdi. 3 Ekim 2024 tarihinde; Biruni Üniversitesi, Kozlu Mezarlığı ve Deniz Feneri Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi’nin arasında bulunan söz konusu parselin satış ihalesi yapılacağı belirtildi.

Satışa çıkarılan ve daha önce park olarak planlanmış olan mezarlığın bitişiğindeki yerin imar planları geçtiğimiz ocak ayında değiştirildi. Zeytinburnu Belediyesi’nin hazırladığı plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi’nde 12 Ocak 2023 tarihinde görüşüldü.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün aktardığına göre, İBB Planlama Müdürlüğü’nün, söz konusu teklifle ilgili olarak Meclis’e olumsuz görüş belirtmesine ve CHP ile İYİ Parti gruplarının söz konusu projeye karşı çıkmasına rağmen, geçtiğimiz dönem Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AKP grubunun oylarıyla teklif kabul edilmişti Oy çokluğu ile kabul edilen plan değişikliği teklifinde, “1625 ada 6 parselin güneyindeki park alanı ‘Sosyal Tesis Alanıdır.’ Kamuya ya da özel teşebbüse ait eğitim tesisleri, kültürel tesisler, idari hizmet binaları ya da sağlıkla ilgili birimler yer alabilir. Çekme mesafeleri avan projesinde belirlenecektir.” ifadelerine yer verilmişti.

whatsapp-image-2024-09-18-at-16-07-11.jpeg

ÜNİVERSİTENİN OTOPARKIYDI

AKP’li Zeytinburnu Belediyesi, geçtiğimiz yıl imar planlarını değiştirdiği eski park alanı yeni ‘Özel Sağlık Tesis Alanı’nı bu yıl satışa çıkardı. Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, yaklaşık 790 metrekare büyüklüğünde olan parseli satmak amacıyla 4 Eylül 2024 tarihinde Zeytinburnu Belediye Meclisi’nden yetki istedi. Söz konusu teklife CHP grubu karşı çıkarken teklif, AKP'nin oylarıyla kabul edildi. Satış yetkisini alan Zeytinburnu Belediyesi ise Resmi Gazete’ye ilan vererek satışı duyurdu. Belediye, Biruni Üniversitesi’nin otopark olarak kullandığı parsel için 48 milyon 550 bin TL muhammen bedel belirlerken ihalenin 3 Ekim 2024 tarihinde yapılacağı ifade edildi. Arsanın Biruni Üniversitesi’ne mi yoksa Deniz Feneri Derneğine mi satılacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak:Cumhuriyet