AKP'li Akbaşoğlu: 128 milyar dolar döviz, TL, altın gibi materyallere dönüştürüldü

AKP'li Akbaşoğlu: 128 milyar dolar döviz, TL, altın gibi materyallere dönüştürüldü
AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Merkez Bankası rezervlerinde eriyen ve akıbeti bilinmeyen 128 milyar dolara ilişkin "Piyasaya sürülen döviz, TL ve altın gibi karşılığı olan materyallere dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.

Çankırı Milletvekili Akbaşoğlu, yazılı açıklama yaparak “128 milyar dolar nerede” afişleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. Muhalefetin yıllarca söylemleri ile asıl gündem maddelerinden uzaklaştırıp, Türkiye’yi yapay gündem maddeleri ile meşgul ettiğini öne süren Akbaşoğlu, "Aslında muhalefet de durumu çok iyi biliyor ama göz göre göre bilerek yalan konuşmayı tercih ediyor. Merkez Bankası’nın varlıkları ile pandemi döneminde yaşanan küresel kriz ve kur ataklarına karşı alınan tedbirlerde elimizdeki döviz devreye sokulmuş, küresel krizin etkileri en az düzeye indirgenmiştir. Piyasaya sürülen döviz, TL ve altın gibi karşılığı olan materyallere dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.  

Akbaşoğlu şöyle devam etti:

Muhalefet, Merkez Bankası’nın varlıklarına ve ekonomik verilere baktığında bunu zaten görüyor lakin yalan ve algı siyaseti ile siyasi sonuçlar devşirmeye çalışıyor… Hiçbir şekilde gerçeği yansıtmayan bu 128 milyar dolar söyleminin arkasındaki asıl neden, IMF’ye teslim olmamamız, yerli ve milli politikalarla yolumuza devam etmemizdir. Yabancı kaynaklı ekonomik saldırılar karşısında ülkesinin ve milletinin yanında durması gereken muhalefet, yalan ve algıya dayalı söylemlerle bize yöneltilen saldırıların ne yazık ki bir parçası oluyor. Ülkemizi yabancı ülkelere şikâyet edip kötülüyorlar. Bu muhalefet açısından çok acı bir durum. Vatan, devlet, millet ve bağımsızlık gibi kavramlar iç siyaset malzemesi yapılmaz aksine bu saldırılara kaşı hep birlikte tek vücut olunur. Ancak muhalefetin tutumu ise gayri milli ve gayri yerlidir.”