AKP’de reform. Raporlar Erdoğan’a sunulacak

AKP’de reform. Raporlar Erdoğan’a sunulacak
Yerel seçimlerde ağır bir mağlubiyet alan AKP, düzenlediği Türkiye buluşmaları ile vatandaşların nabzını yoklamaya devam ediyor. AKP’de vatandaşların taleplerinin rapor haline getirildiği ve “adalet” ve “ekonomi” temel iki problem olarak gösterildi. İlgili bakanlıklar ise, söz konusu 2 konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmak üzere reform çalışmalarına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile gerçekleşen Türkiye Buluşmaları kapsamında 81 ilde 11 bin program yapan AKP, yurttaşların talep ve şikayetlerini kayıt altına alındı. Hazırlanan raporlardan ise ilginç sonuçlar çıkarken geçtiğimiz yıllarda terör ve mülteci sorunu ön plana çıkarken bu yıl ise yurttaşlar, en temel problemin adalet ve ekonomi olduğunu söyledi.

VATANDAŞLARIN ŞİKAYETLERİ ANALİZ EDİLDİ

Vatandaş, parti kurmaylarına, ekonomiye ilişkin sorunlarını aktarırken adalet alanında da şikayetlerini açıkladı. Vatandaşların talep ve şikayetleri ilgili bakanlıklara iletilirken bakanlıkların vatandaşların şikâyetleri doğrultusunda yeni reformlar için çalışmalarına başladığı belirtildi.

tb-akp.jpg

‘CEZASIZLIK’ SON BULACAK

Adalet Bakanlığı’nın toplumun hassas olduğu noktalarda, adalet anlayışını güçlendirerek cezasızlık anlayışını ortadan kaldıracak adımlar atma yolunda olduğu ifade edilirken vatandaşların taleplerine göre şekillenecek yeni yargı reformunun önce Cumhurbaşkanı ve ARecep Tayyip Erdoğan’a, daha sonra ise Meclis’e sunulacağı kaydedildi.

TEK TEK ÇÖZÜLECEK

AKP’ye yakınlığıyla tanınan Türkiye gazetesinden Emrah Özcan haberine göre, vatandaşın diğer problemi olan ekonomi için de iktidarın ekonomi kurmaylarının harekete geçtiği ifade edildi. Problemin çözüm adresi olan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, enflasyonu tek haneye düşürüp, vatandaşın alım gücünü artıracağı ve gerek duyulması halinde yeni bir dizi adımlar atacağı aktarıldı.

erdogan.jpg

SÜREÇ HIZLANDIRILACAK

AKP kaynakları, yapılacak yeni reformların hepsinin, sahadan gelen bilgi ve beklentilere göre yapılacağını ifade ederken reformların teknik ve bürokratik bir anlayışla değil milletin taleplerine yönelik kurgulandığını kaydetti.

Konunun bugün yapılması planlanan AKP MYK toplantısında da gündeme gelmesi beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın raporlar doğrultusunda parti kurmaylarına yeni talimatlar verebileceği ifade ediliyor.

Kaynak:Türkiye