AKP yönetiminde yeni isimler kimler?

AKP yönetiminde yeni isimler kimler?
AKP ’nin 7'nci Olağan Kongresi'nde yönetimde yer alacak isimler belirlendi. Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişinin katıldığı kongrede salgın tedbirlerine uyulmaması dikkat çekerken, MKYK'ye 47 yeni isim girdi

AKP (Adalet ve Kalkınma Partisi)’nin Ankara'da gerçekleşen 7'nci Olağan Kongresi'nde yönetimde yer alacak isimler belirlendi. Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişinin katıldığı kongrede salgın tedbirlerine uyulmaması dikkat çekerken 75 kişiye çıkarılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na (MKYK) 47 yeni isim girdi.

Bülent Arınç'ın oğlu, Şeyh Said'in torunu...

Parti yönetimine getirilen bazı isimler dikkat çekti. Bülent Arınç’ın oğlu, AKP Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olarak görevlendirilirken, Şeyh Said'in torunu Abdurrahman Fırat, AKP eski İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, FETÖ'yle yol aldıklarını kabul ettiği canlı yayınla hafızalara kazınan Emre Cemil Ayvalı partinin MKYK'sında görevlendirildi. 

İstanbul'un kaybedenleri MKYK'de

23 Haziran 2019'da yapılan İstanbul seçimlerinde usulsüzlük yapıldığını iddia ederek, ''Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu'' ifadesini kullanan AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul eski AKP İl Başkanı Bayram Şenocak ve eski başbakan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım MKYK'de görevlendirildi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 23 Haziran seçimlerinde kaybeden eski Başkanı Menderes Türel de yeni MKYK'de görev alacak.

Bülent Arınç da kongredeydi

2020'nin Kasım ayında canlı yayında tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala ve Halkların Demokratik Partisi eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye olması gerektiğine dair açıklamalar yaptıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç da kongrede yerini aldı. 

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de parti merkezine getirildi. Geçtiğimiz günlerde çıplak arama iddialarına karşı "Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez'' açıklamasıyla gündeme gelen Zengin, yeni dönemde partinin MKYK'sında görev alacak. 

MKYK'da dikkat çeken başka bir isim de Emre Cemil Ayvalı oldu. Temmuz 2020'de katıldığı canlı yayında Ayvalı, “İktidara geldiğimde sanki kendi kadrolarım vardı da çok muktedirdim de böyle bir fanteziye mi girdim? Hayır. Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı ve bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldık” demiş, gelen tepkilerin ardından AKP Medya Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti. 

 

Etiketler :