AKP'nin 'lebaleb' kongresine uzmanlar ne diyor?

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Sarp Üner ve Avukat Celal Ülgen, AKP'nin 'lebaleb' kongrelerini Can Coşkun ile Haber Masası'nda yorumladı. Ülgen, "Sağlam bir hukukçu İstanbul'da yöresel bölgelerdeki vaka artışının sorumlularını aramalıdır" dedi.

AKP, bilim insanlarının uyarılarına rağmen 'Lebaleb' kongrelerine bir yenisini daha ekledi. Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı. 26 bini aşan vaka sayısına rağmen partililer geceden otobüslerle Ankara'ya taşındı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının unutulduğu kongreyi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Sarp Üner ve Avukat Celal Ülgen, Can Coşkun ile Haber Masası'nda yorumladı. 

Canlı yayında salgının önlenmesi ile ilgili uyarılarını yineleyen Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Sarp Üner, "Sıkı önlemler alınması gerekir, insanların bir araya gelmemesi gerekir" dedi. 

"Test yapıldı" açıklamasının yeterli olmadığını belirten Üner, "Elimizde kesin hasta olup olmadığını gösteren bir test yok. Bunun için ikinci, üçüncü testi yapıyoruz" ifadesini kullandı. 

Binlerce kişinin olduğu bir ortamda hastalığın çok kolay bir şekilde yayılacağını belirten Üner, "15 dakika hasta biriyle olmak, hastalığı bulaştırmak için yeter" dedi. 

"Sağlam bir hukukçu vaka artışının sorumlularını aramalıdır"

Avukat Celal Ülgen ise, salgın kuralları gereği Türkiye Barolar Birliği'nin genel kurulunun yapılamadığını belirtti. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde vaka sayısında korkunç bir patlama yaşandığına dikkat çeken Ülgen, "AK Parti kongrelerine bakıyorsunuz lebaleb şekilde dolu" dedi.

Ülgen, sözlerine şöyle devam etti, "Sadece maske olmaz. Test yaparak bundan kaçamazsınız. Sağlam bir hukukçu İstanbul'da bölgesel artışlardaki sorumluları aramalıdır. Türkiye'nin her yerinden kalkan otobüsler geliyor. Kullandıkları maskeler kalitesiz. Pandemide vaka sayısının 26 binin üstüne çıkması gösteriyor ki çok sıkı bir kapanmaya gereksinim var. Bunu yapamıyorsanız kongreleri de yapmayın"