AKP ve MHP seçmeni, generalin cemaat merkezine girmesini uygun bulmuyor!

AKP ve MHP seçmeni, generalin cemaat merkezine girmesini uygun bulmuyor!
MetroPOLL Araştırma'nın kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre, AKP ve MHP seçmeni "Bir generalin resmi araç ve üniformasıyla bir cemaatin merkezine gitmesi uygun mudur?" sorusuna büyük oranda "Hayır uygun değildir" yanıtını verdi.

MetroPOLL Araştırma kurucusu Özer Sencar, "Bir generalin resmi araç ve üniformasıyla bir cemaatin merkezine gitmesi uygun mudur?" sorusuna verilen cevapları paylaştı. Verilerde AKP ve MHP seçmeninin bu soruya "Hayır uygun değildir" yanıtı vermesi dikkat çekti.

Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın tarikat evinde cüppeli ve takkeli fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Milli Savunma Bakanlığı’nın başlattığı soruşturma haftalardır sonuçlandırılmadı.

Anket sonuçlarına göre, AKP seçmeninin yüzde 23,8'i amiralin tarikat merkezine gitmesini onaylarken, yüzde 49,2'i hayır uygun değildir cevabını verdi. Cevap vermeyenlerin oranı yüzde 27 olarak ölçüldü.

Cüppeli amiralin tarikat merkezine gitmesine MHP seçmeninin yüzde 25'i evet uygundur cevabını verirken, yüzde 65,2'i hayır uygun değildir cevabını verdi. Cevap vermeyenlerin oranı yüzde 9,8 olarak ölçüldü.

Ankete göre, "Bir generalin resmi araç ve üniformasıyla bir cemaatin merkezine gitmesi uygun mudur?" sorusuna "evet" yanıtı verenlerin yüzde 16.9'da kalırken, "hayır" yüzde 63.3 oldu. Kararsızların oranı ise yüzde 19.8 oldu.

 

Etiketler :