MetroPOLL anketi: Saadet Partililer İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını onaylamıyor

MetroPOLL anketi: Saadet Partililer İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını onaylamıyor
MetroPOLL Araştırma Şirketi, İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararına ilişkin yapılan anketin sonuçlarını paylaştı. Sonuçlarda sözleşmeden çekilme kararını onaylamayan Saadet Partililerin oranı dikkat çekti.

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin "Hükümetin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi kararını onaylıyor musunuz?" sorusuna "Onaylıyorum" yanıtını verenlerin oranı yüzde 26.7'yken, "Onaylamıyorum" diyenlerin oranının yüzde 52.3 olduğu görüldü.

"Kararsızım" diyenlerin oranı yüzde 3.3, "İstanbul Sözleşmesi'nden haberim yok" yanıtını verenlerin oranı yüzde 7.5, fikri veya cevabı olmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 10.2 olarak belirlendi.

Yapılan ankette 24 Haziran 2018'deki milletvekili seçiminde oy verilen partiye göre dağılıma da yer verildi. Araştırmaya katılan AKP seçmenlerinin yüzde 47.4'ü, MHP seçmenlerinin de yüzde 44.4'ü bu kararı onayladığını söyledi.

CHP, İYİ Parti ve HDP seçmenleri arasında bu kararı onayların oranı sırasıyla yüzde 5.9, yüzde 7.8, yüzde 5.4 olarak belirlenirken, Saadet Partisi seçmenlerinde bu yüzde 18.8 oldu. Sözleşmeden çekilme kararını onaylamayan Saadet Partililerin oranı ise yüzde 81.3.

 

 

Etiketler :