Seçimi Kaybetti, Kadıköy'deki İftar Çadırı Uçtu

Seçimi Kaybetti, Kadıköy'deki İftar Çadırı Uçtu
AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un seçim çalışmaları kapsamında Kadıköy Rıhtım’da kurulan iftar çadırı, seçimden hemen sonra kaldırıldı. Benzer bir durum Sancaktepe'de yaşanmış, AKP tarafından yönetilen Sancaktepe’de belediye başkanı olan AKP’li Şeyma Döğücü iftar çadırını kapatmıştı. Döğücü, ara verildiğini savunmuştu.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un seçim çalışmaları kapsamında Kadıköy Rıhtım’da kurulan iftar çadırı, seçimden hemen sonra kaldırıldı.

iftar-cadiri.jpg

Kadıköy Belediyesi de yeni başkan Mesut Kösedağı’nın talimatıyla aynı bölgeye iftar çadırı kurdu. Kösedağı, “Birçok mahallemizde iftar çadırlarımız hali hazırda mevcut. Biz CHP'li belediyeler, vatandaşımızı sadece seçime kadar sevmiyoruz. Biz herhangi bir insan ayrımı yapmadan, o partiye oy veriyor, bu partiye oy veriyor, şuralı, buralı demen; Kadıköy’deki yaklaşık 470 bin vatandaşımıza hizmet edeceğiz” dedi.

sancaktepe-iftar-cadiri.jpg

31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul-Sancaktepe’de oyların yüzde 50’sini alan CHP’li Alper Yeğin seçimi birinci tamamladı. İlçe olduğu 2008’den bu yana AKP tarafından yönetilen Sancaktepe’de belediye başkanı olan AKP’li Şeyma Döğücü yüzde 41,46 oy aldı. İlçede, belediye tarafından kurulan Ramazan çadırı, seçimin ertesi günü, 1 Nisan akşamı açılmadı.

Mevcut Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün fotoğraflarının yer aldığı iftar çadırın açılmamasına çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi.

Seçimi kazanması halinde kadınlara gram altın vereceği vaadiyle gündeme gelen Döğücü, iki günlük idari tatil nedeniyle iftar çadırlarında yemek dağıtımına ara verildiğini söyledi. Sancaktepe halkının bu durumu yakından bildiğini iddia eden Döğücü, yemek dağıtım hizmetine devam edileceğini dile getirdi.