AKP, Dilipak’a dava açıyor

AKP, Dilipak’a dava açıyor
AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'a dava açmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın 27 Temmuz 2020 tarihinde ‘AKP’nin papatyaları’ başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında kullandığı ifadeler AKP'li isimlerden tepki almıştı.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, fiziki veya sözlü kadına yönelik şiddeti asla kabul etmeyecekleri söyledi.

Şahin, 'AKP'nin papatyaları' başlıklı köşe yazısındaki ifadeleri nedeniyle Abdurrahman Dilipak'a  dava açmaya hazırlandıklarını ifade etti.

AKP'li Şahin şöyle konuştu:

"Kadınların hak ve özgürlük mücadelesini kendi mücadelesi gören AK Parti, bu konuda bugüne kadar ortaya koyduğu kararlı ve tavizsiz tutumunu bundan sonra da sürdürecektir. Partimizin kurumsal itibarını zedelemeye, toplumsal barışımızı tahrip etmeye, halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılamaya yönelik ayrımcı ve bayağı söylemler yaptırımsız kalmamalıdır.

Tüm kadınların haklarını korumak için çalışmalarımızı sürdürmek görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Ayrıca AK Parti'li kadınlara dönük asla kabul etmeyeceğimiz açıklama ve nitelemelerle de mücadelemiz sürecektir. Bunu temin için gerekli hukuki ve cezai müracaatlarda bulunmak ve yargısal süreçlerin takipçisi olmak her zaman öncelikli görevimizdir."