Akdeniz Üniversitesi'nde Tehdit ve Psikolojik Baskı İddiaları 100'den Fazla Hemşire İstifa Etti

Akdeniz Üniversitesi'nde Tehdit ve Psikolojik Baskı İddiaları 100'den Fazla Hemşire İstifa Etti
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde mobbing iddiaları gündemden düşmüyor. Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre 100'den fazla hemşire istifa etti.

Sağlık sektöründe çalışanların, hem şiddetle hem de kötü çalışma koşullarıyla mücadele etmeleri, hükümete yakın yöneticilerin tehdit ve psikolojik baskılarıyla karşı karşıya kalmalarına neden oluyor.

Genel Sağlık-İş Sendikası'nın verilerine göre, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik mobbing vakaları artıyor. Sendika Başkanı Derya Uğur, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Sendikamızın büyümesinden endişe duyanlar, üyelerimizi ve sendikaya katılmak isteyen sağlık çalışanlarını baskı altına alıyor. Yetersiz yetkinliklere sahip yöneticiler, etkili olamayan sendikaların etkisi altında kalıyor ve adeta bu sendikaların çıkarlarını savunuyorlar. Yetersiz yöneticiler, koltuklarını korumak için üyelerimize baskı yapıyorlar" şeklinde konuştu.

akdeniz-universitesi.jpg

Uğur, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ve Antalya Şehir Hastanesi'nde çalışan sendika temsilcilerine "görev yeri değişikliği" baskısı yapıldığını belirtti. Ayrıca, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan 100'den fazla hemşirenin istifa ettiğini, istifaların sebebini ise yetersiz hastane yöneticilerinin baskıları ve zor çalışma koşulları olarak gösterdi.

Uğur ayrıca, "Çalışma koşullarından memnun olan ve 'yandaş' sendikalara üye olan yöneticilerle çalışan sağlık çalışanları, baskılar ve tehditler nedeniyle Genel Sağlık-İş Sendikası'na üye olmaktan çekiniyorlar. Bu durum, dolaylı olarak anayasa haklarının ihlal edildiği anlamına geliyor. Çalışanlar, önceden izin almadan sendika veya üst kuruluş kurma, serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme hakkına sahiptirler. Bu yetersiz yöneticilerin, haksız rekabetle insanları rahatsız etmelerine karşı adli ve idari yaptırımların uygulanması için mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Sağlık kuruluşlarında, hükümete yakın sendika temsilcilerinin görev yerlerinin korunduğunu vurgulayan Uğur, "Kendi sendikalarına üye olmayanların görev yerleri istedikleri gibi değiştiriliyor. Ancak, bu baskılar bizi güçlendiriyor ve hak mücadelemize hız kesmeden devam edeceğiz." şeklinde tepkisini gösterdi.