Akar'dan ASELSAN ve SADAT yanıtı: İddialar gerçek dışı

Akar'dan ASELSAN ve SADAT yanıtı: İddialar gerçek dışı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne personel alımlarında 'mülakatların SADAT tarafından yapıldığı' ve ASELSAN'ın satılacağına yönelik iddialara yanıt verdi. Akar, "Gerçek dışı" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı 2022 bütçeleri ve 2020 kesin hesapları görüşüldü.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bakanlığın bütçesine dair konuşmasında Suriye’nin kuzeyine yapılan harekatlara ilişkin “Bu harekatlar sonrası yaklaşık 470 bini İdlip’te olmak üzere 1 milyonu aşkın Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, güvenli ve saygın şekilde evlerine dönmüşlerdir” dedi.

Afganistan’daki Kabil Havaalanının işletmesine yönelik Katar ile görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Akar, “Tüm Afgan halkı ve bölgenin istikrarı için önemli olan Kabil Havaalanının işletilmesine yönelik çalışmalara Katar ile koordineli şekilde devam edilmektedir” diye konuştu.

İddiaları reddetti

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne personel alımında mülakatların SADAT tarafından yapıldığı iddiasına da yanıt veren Akar, “Personel ve askeri öğrenci alımları İŞKUR, ÖSYM ve ilgili kurumlarla koordineli olarak, idari ve adli denetime açık şekilde gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımızın SADAT adli şirket ile hukuki, ticari, mali ve kurumsal yapı olarak hiçbir ilgisi yok ve olmadı” dedi.

Akar, Tank Palet Fabrikası’na ilişkin de değerlendirmede bulunarak, “Fabrikanın veya arsasının satışı söz konusu değildir. Fikri ve sınai mülkiyet hakları dahil olmak üzere fabrikaya ait tüm varlıklar devlet mülkiyetindedir. Fabrikanın idamesi ve yönetimine yönelik tüm faaliyetler Milli Savunma Bakanlığı denetim ve kontrolünde icra edilmektedir. İşletme hakkı süresince fabrika personeli mağdur edilmemiş, Bakanlığımız ASFAT bünyesine alınmışlardır. Yapılan işlemlerin tamamı Anayasa ve kanunlara uygun olarak gerçekleşmiş. İşletme devrine ilişkin açılan dört dava Yargıtay tarafından reddedilerek, yasalara uygun olduğu teyit edilmiştir” diye konuştu.

ASELSAN iddiasına yanıt

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Akar, ASELSAN’ın Katarlılara satıldığı iddiasına ilişkin “ASELSAN kamuoyuna açıklama yaptı. Çoğunluk hissesi Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na ait. Dolayısıyla yurtdışına satılması gerçek dışıdır. ASELSAN bu iddialarla ilgili hukuka başvuracağını açıklamıştır” dedi.