İYİ Partili Erhan Usta: ASELSAN'a 'Araplar gelecek sunum hazırlayın' talimatı verildi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, ASELSAN'ın da yaptığı açıklama ile reddettiği satışa ilişkin bir iddiada bulundu. Usta, "Net söylüyorum oradaki personele kritik durumdaki personellere 'Hazır olun, sunumlarınızı hazırlayın, Araplar gelecek' talimatı verilmiş" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Halk TV'de Can Coşkun ile Haber Masası'nın konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Usta, ASELSAN'ın satılacağına yönelik iddialara ilişkin de konuştu.

'Buna stokçuluk denmez'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stokçuluk açıklamasını değerlendiren Usta, "İnsanlar paraya çok sıkışmamışsa malını satmak istemiyor. Çünkü yerine yenisini koyamıyor. Ortada fiyat yok, fiyatın kaybolduğu bir ülke haline getirdiler Türkiye'yi. Bir dakika sonrasını göremeyen bir Türkiye var şu anda. Buna stokçuluk demek yanlış bir şeydir." dedi.

ASELSAN'a 'Araplar gelecek sunum hazırlayın' talimatı verildi

ASELSAN ve HAVELSAN'ın satılma iddiaları üzerine de konuşan Usta, "Çok tehlikeli boyutlara gidiyor. ASELSAN'dan ben çalışanlarla konuştum. Onlara, 'Hazır olun Araplar gelecek tanıtım yapacağız' demişler. Bir yandan 'Kurtuluş Savaşı yapacağız' diyorsunuz bir yandan da bu ülkenin can damarlarını nasıl olduğu belli olmayan, şeffaf olmayan bir şekilde yabancılara satıyorsunuz..." dedi.

ASELSAN'ın iddiaları reddettiğini hatırlatan Usta şöyle devam etti:

"Net söylüyorum oradaki personele kritik durumdaki personellere 'Hazır olun, sunumlarınızı hazırlayın, Araplar gelecek' talimatı verilmiş. Tabii inkar edecekler ama bu talimat verildi."