Ahmet Şık, ses kaydı paylaştı: Bakan Soylu'nun ismi 10 milyon euro pazarlığında geçiyor

Ahmet Şık, ses kaydı paylaştı: Bakan Soylu'nun ismi 10 milyon euro pazarlığında geçiyor
TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Avusturya’da tutuklu bulunan SBK Holding yöneticisi Sezgin Baran Korkmaz’a ait bir ses kaydını sosyal medyada paylaştı. Ses kaydında Korkmaz’ın yurtdışına çıkmasını sağladığı öne sürülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun isminin 10 milyon euruluk pazarlıkta geçtiği duyuluyor.

Sosyal medya paylaşımında ses kaydının, “Birkaç telefon görüşmesinin bir araya getirilmesiyle oluşturulduğunu ve bu kayıtta 10 milyon Euro’nun kimin için istenildiğinin açıkça söylendiğini” belirten TİP Milletvekili Ahmet Şık, “Bu konuşmaların, Korkmaz’ın tutuklanmadan önce AKP içinden birisine başına neler geldiğini anlatarak yardım istediği görüşmeler sırasında kayda alındığını” belirtti.

Karşıda konuşanın sesinin yer almadığı ses kaydında Sezgin Baran Korkmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü öne süren bir ismin kendisini arayarak, “Soylu'nun şu anda yerinden çıktım. Süleyman beyle konuştum tamam. Bu Süleyman beyin dışında bir de klik var. O kliği çözmemiz lazım. Bir kere Süleyman beye vermiş olduğun sözü tut borcu sil. Tamam ok. İkincisi 10 milyon Euro verdiğin zaman dedi kahraman gibi döneceksin Türkiye'ye. Bütün o medya, algı malgı işte o ekiple paylaşacaklar. Soylu'nun ekibiyle tamam” dediğini aktarıyor.

Ne olmuştu?

Suç örgütü lideri Sedat Peker, gazeteci Veyis Ateş'in yurtdışına kaçan Korkmaz’a ait otelde ücretsiz kaldığını ve kara para aklamakla suçlanan Korkmaz için arabuluculuk yaptığını ileri sürmüştü. Daha sonra Ateş'in yargı sürecinde yardımcı olmak için Korkmaz'dan 10 milyon euro istediği ortaya çıkmıştı.