Ağrı’da tanker yolcu otobüsüyle çarpıştı

Ağrı’nın Tutak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında tanker ile yolcu otobüsü çarpıştı. Kaza sonrası araçlarda yangın çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazada 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ağrı’nın Tutak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında tanker ile yolcu otobüsü çarpıştı. Kazanın ardından itfaiye ekipleri ve 112 ekipleri bölgeye sevk edildi.

agrida-kazaya-karisan-yolcu-otobusu-tanker-ve-tir-alev-aldi-1-1503-dhaphoto2.jpg

Jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Kaza nedeniyle Ağrı-Patnos karayolu trafiğe kapandı.

Erdoğan: 7 kişi hayatını kaybetti

Kazanın, akaryakıt yüklü kamyonun devrilmesi ve seyir halindeki yolcu otobüsünün bu kamyona çarpmasının ardından, bu iki araca da bir TIR'ın çarpmasıyla meydana geldiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kazada 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

agrida-kazaya-karisan-yolcu-otobusu-tanker-ve-tir-alev-aldi-1-1503-dhaphoto4.jpg

Koca: 11 yaralı var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ağrı Tutak karayolundaki trafik kazasında 2'si ağır, 11 kişinin yaralandığını bildirdi. Koca, "Bugün maalesef bir diğer trafik kazası da Ağrı Tutak kara yolunda bir otobüsün tankere çarpması sonucu yaşandı. 7 kişinin hayatını kaybettiği kazada 2'si ağır 11 yaralı var. Vefat edenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

agrida-kazaya-karisan-yolcu-otobusu-tanker-ve-tir-alev-aldi-1-1503-dhaphoto7.jpg

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ağrı'nın Tutak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili Tutak Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:AA