Ağabeyini Bıçakla Öldüren Sanığa Müebbet Hapis Cezası Verildi

Ağabeyini Bıçakla Öldüren Sanığa Müebbet Hapis Cezası Verildi
Kocaeli'de yaşanan dehşet vakasında ağabeyini öldüren sanığa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, ağabeyi Murat Can T'yi öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık E.T. ve avukatı hazır bulundu. Sanık E.T., yazılı savunmasında daha önce verdiği beyanları tekrarladığını belirtti.

İSTİSMARA UĞRADIĞINI SÖYLEDİ

Mahkeme başkanı, sanık E.T.'ye ağabeyinin kendisine yönelik cinsel istismar iddialarına ilişkin sorular sordu. Sanık E.T., çocukken baba evinde gece saatlerinde istismara maruz kaldığını ve bunun 6-7 yaşlarında gerçekleştiğini söyledi. Mahkeme başkanının olayın detaylarını sorması üzerine sanık E.T., bu soruların tekrar tekrar sorulmasına itiraz etti ve başkan, "Anlatmak istemiyorsan söylemeyebilirsin." dedi.

Ağabeyinin boğazını ve cinsel organını kesen sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis - son dakika kocaeli haberleri

Sanık E.T., ağabeyinin daha önce de başkasına aynı eylemi gerçekleştirdiğini gördüğünü ve bu durumun kendisinde travma oluşturduğunu ifade etti. Bu nedenle eylemi gerçekleştirdiğini belirtti ve takdiri mahkemeye bıraktığını söyledi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanığın "üstsoya karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın pişmanlık belirtmediği için cezada indirime gitmedi. Ancak, bir üye, sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiği görüşünde şerh koydu.

Olay, Karamürsel ilçesi 4 Temmuz Mahallesi'nde, 22 Nisan 2023'te gerçekleşmişti. Sanık E.T., anne ve babası evde olmadığı sırada ağabeyi Murat Can T'yi bıçaklayarak öldürmüş ve ardından polise teslim olarak tutuklanmıştı.

Kaynak:AA