Adnan Hoca'cılara Operasyon: Ünlü Sanatçının Yeğeni de Gözaltında

Adnan Oktar Grubu’na yönelik bu sabah yeni bir operasyon yapıldı. İstanbul Mali Şube polis 23 şüphelinin gözaltına alınması için harekete geçti. Hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında, 30 yılı aşkın bir süredir örgütün içinde bulunan Ebru Altan ve Elif Kıral ve Mehmet Alp Ünlü gibi isimler de var.

Gruba yönelik geçen yıllarda yapılan kapsamlı operasyon sonrası yüzlerce kişi gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Örgütün lideri konumundaki Adnan Oktar ile birlikte 110 kişi halen tutuklu bulunuyor.

Gruba yönelik yargılama süreci tamamlanırken, örgütün serbest kalan üyelerinin de desteği ile faaliyetlerin yeniden organize edilmeye çalışıldığı bilgisi savcılığı ve polisi harekete geçirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 23 kişi hakkında gözaltına alınma kararı verildiğini duyurdu.

oktar-4.jpg
Elvan Şahin

‘DEPREM, ADNAN OKTAR OPERASYONU NEDENİ İLE OLDU’

Açıklamada, örgütün diri tutulmaya çalışıldığı vurgulanarak, örgütten ayrılmak isteyenlerin de korkutulmaya çalışıldığı öne sürüldü.

zafer-firat.jpg
Zafer Fırat

Operasyonun, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından sosyal medyada yapılan; "Depremin Adnan Oktar'a yapılan operasyonlar nedeniyle meydana geldiğine yönelik" paylaşımlar üzerine başlatıldığı ifade edildi.

serap-akincioglu-ve-adnan-oktar.jpg
Serap Akıncıoğlu ve Adnan Oktar

İŞTE HAKKINDA GÖZALTI KARARI BULUNUN İSİMLER

Halktv.com.tr, yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan kişilere yönelik listeye ulaştı: Vesile Duygu Ayvazoğlu, Seher Özdemir, Mehmet Alp Ünlü, Dilşat Kurt, Pınar Demir, Adem Mücahit Aydoğan, Berat Kartal, Yusuf Erkan Özoğuz, Elvan Şahin, Selda Sayar, Hüsna Akıncı, Tural Rzayev, Tural Rustamov, Mehmet Metin Güçyetmez, Aslı Efeoğlu, Mukbil Yalçın, Zafer Fırat, Emine Mine Kalça, Ebru Altan, Turgut Aksu, Serap Akıncıoğlu, Elif Kıral ve Esra Saraçoğlu.

oktar-operasyon.jpg
Yusuf Erkan Özoğuz

30 YILI AŞKIN SÜREDİR ÖRGÜTTELER

Hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden Ebru Altan, Elif Kıral, Serap Akıncıoğlu, Aslı Efeoğlu ve Mehmet Alp Ünlü, 30 yılı aşkın bir süredir örgütün içinde bulunun isimler.

oktar-2.jpg
Aslı Süme Efeoğlu Şener Şen'in de yeğeni

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :