Adnan Oktar grubu Süleyman Soylu'yu da dinlemiş...

Geçtiğimiz hafta 3 bakanın Adnan Oktar'la ilişkisini ortaya koyan Gazeteci Barış Terkoğlu yine çok konuşulacak bir skandalı gündeme getirdi. Terkoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve devlet kademelerinde yer almış bir çok önemli ismin Adnan Oktar ve grubu tarafından dinlendiğini söyledi.

HalkTV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın'la Sözüm Var programında geçtiğimiz hafta Adnan Oktar Grubu ile ilişkili 3 bakanın ismini veren Gazeteci Barış Terkoğlu, bugün de gündeme bomba gibi düşecek detaylar paylaştı.

Süleyman Soylu'nun telefonlarını dinlemişler

Terkoğlu, Adnan Oktar ve müritlerinin yargılandığı dava dosyasına giren belgelerde 1999 yılında, bugün İçişleri Bakanı Olan Süleyman Soylu dahil dönemin birçok siyasetçisinin telefon konuşmalarının dinlendiği ve bunların dosyalar halinde klasörlendiğini ortaya çıkardı.

Oktar grubuna 1999 yılında ilk operasyonu yapan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan imzasıyla dosyaya giren tutanakta Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Hayri Kozakçıoğlu gibi birçok önemli ismin telefon konuşmalarının kayıt altına alındığı bilgisi yer aldı.

Adnan Oktar grubunun, ayrıca devlet-mafya-siyaset ilişkilerinin ortaya saçıldığı 'Susurluk skandalı' ile ilgili Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 'gizli' belgelerini de elinde bulundurduğu tutanaklarda yer aldı.

Uğur Dündar'a kumpas için Hürriyet gazetesine eleman yerleştirmişler

Grubun hedefi olan bir başka ismin de duayen Gazeteci Uğur Dündar olduğunu dile getiren Terkoğlu; " Adnan Oktar grubu şantaj yapmak için Uğur Dündar ve ailesini hedef alıyor. Dündar'a kumpas kurmak için Hürriyet gazetesine bir elaman yerleştirerek Dündar ve ailesine ait fotoğraflar elde etmeye çalışmışlar.

Bu fotoğraflarla 'montaj' yaparak Dündar üzerinde baskı kurmayı hedeflemişler. Bütün bu bilgiler geçtiğimiz günlerde TCDD'nin başına getirilen ve on gün sonra görevden alınan Abdülkerim Murat Atik'in ortağı Hasan Basri Güner'e ait ifade tutanaklarında ve telefon konuşması dökümlerinde yer alıyor.

Oktar grubunda şantaj kasetleri, video ve fotoğraflardan sorumlu olduğunu itiraf eden Atik'in ortağı Hasan Basri Güner aynı zaman da TCDD'nin de önemli ihalelerini alan bir isim." ifadelerini kullandı.