Adnan Oktar firarileri Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Adnan Oktar firarileri Yunanistan'a kaçarken yakalandı
Kedicikler, lüks evler ve din istismarı ile akıllara gelen Adnan Oktar'ın yönettiği örgütün iki firarisi Yunanistan'a kaçarken yakalandı.

Yunanistan sınırındaki görevlilerce geri gönderilen Mustafa Arular ve Serdar Suphi Togay'ın Adnan Oktar suç örgütü ana davasında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarından firari olarak arandıkları belirlendi.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından Arular ve Togay, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Adnan Oktar suç örgütüne yönelik yeniden görülen davada, sanık Oktar'ı "örgüt yöneticiliği", "cinsel istismar", "eğitim hakkının engellenmesi", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından 891 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Heyet ayrıca Oktar'ı, yönetici konumunda bulunduğu için diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tutarak, bu sanıkların cezalarıyla birlikte 8 bin 658 yıl hapse mahkum etmişti.

Aynı davada firari sanıklar Serdar Suphi Togay ile Mustafa Arular da üzerine atılı suçlardan hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yerel mahkemenin kararını inceleyen Yargıtay, Togay ile Arular'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar hakkında kurulan bir kısım hükümleri bozmuş, dosyayı yeniden yargılama için yerel mahkemeye göndermişti.

Kaynak:AA