Adıyaman'da öğrenciyi istismar eden öğretmenler 15 gün öğrencilerin arasında kalmış

Adıyaman'da öğrenciyi istismar eden öğretmenler 15 gün öğrencilerin arasında kalmış
Adıyaman'da bir lisede okuyan öğrenciye cinsel istismarda bulunan biri TÜGVA Lise Koordinatörü iki öğretmen hakkında açılan soruşturmanın, şikayetten 10 sonra açıldığı, öğretmenlerden birinin 10, diğerinin 15 gün sonra açığa alındığı ortaya çıktı.

Gazeteci Metin Cihan'ın gündeme getirdiği Adıyaman'daki bir lise öğrenciye istismarda bulunan iki öğretmen hakkındaki şikayet, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 gün sonra dikkate alınmış. halktv.com.tr'den Hazar Dost'un ulaştığı lisedeki öğretmenler, ihmalin boyutlarını anlattı.

Adıyaman'da bir lise öğrencisi, biri TÜGVA yöneticisi, iki öğretmeninin kendine cinsel istismarda bulunduğuna dair şikayette bulunmuş, mağdur kadın, polise verdiği ifadesinde okuduğu okuldaki bir öğretmenin kendisini cinsel birliktelik için zorladığını anlatırken başka bir öğretmenin fiziksel tacizine maruz kaldığını aktarmıştı.

İfade tutanağına göre iki öğretmenin de birbirinin yaptıklarından haberdar olduğu anlaşılırken mağdur kadın, polise gitmemesi konusunda da baskı yapıldığını belirtilmişti.

MEB, tacizci öğretmenler için 10 gün sonra harekete geçmiş

halktv.com.tr'ye konuşan kaynaklar, tacize uğrayan öğrencinin şikayetinin 8 Kasım olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 gün sonra harekete geçip müfettiş gönderdiğini aktardı.

İstismarda bulunan öğretmenlerden biri 18 Kasım'da açığa alınırken, diğer istismarcı öğretmen geçtiğimiz Cuma günü (26 Kasım) açığa alındı.

Okul yönetimi, her iki öğretmen de açığa alındığını aktarırken yönetim tarafından bir geç kalma olmadığını gerekli bilgilendirmelerin zamanında yapıldığını belirtiyor.

Öğrenciler ve veliler tepkili

Öğrenciler ve veliler ise bugün okul önünde hem tacize uğrayan arkadaşlarına destek vermek için hem de hukuki sürecin sağlıklı işlemesi için eylem yaptılar. Veliler, olayın bir aydır biliniyor olmasına rağmen neden yeni haberleri olduğuna dair yönetime tepki gösterdi.

İstismarcı öğretmenlerden birinin TÜGVA yöneticisi olduğu kanıtlandı

Ayrıca istismarcı öğretmenlerden birinin TÜGVA yöneticisi olduğu iddiaları TÜGVA tarafından reddedilmişti. Fakat sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda, istismarcı öğretmenin TÜGVA Adıyaman tarafından Lise Koordinatörü olarak atandığı anlaşıldı.

whatsapp-image-2021-11-29-at-14-59-03.jpegwhatsapp-image-2021-11-29-at-14-59-03-1.jpeg

Fotoğraf: Sendika.org Arşivi