Adana'daki deprem davasına rüşvet gölgesi! Pazarlık ifşa oldu

Adana'daki deprem davasına rüşvet gölgesi! Pazarlık ifşa oldu
Kahramanmaraş depremlerinde 96 kişinin öldüğü Hasan Alpargün Apartmanı davasında, tutuklu müteahhidin oğlu ile cezaevi müdürü arasında 100 bin liralık rüşvet pazarlığı dava dosyasına eklendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adana’nın Çukurova ilçesinde yer alan Hasan Alpargün Apartmanı, 6 Şubat 2023’te çöktü. Binanın yıkılması sonucu 96 kişi hayatını kaybetti. Binanın müteahhidi ve sorumlusu Hasan Alpargün, aynı gün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kaçtı. Ancak Lefkoşa Emniyet Müdürlüğü'nce yakalanarak Adana’ya getirilen Alpargün, 13 Şubat’ta tutuklandı.

“MUKADDERAT” SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Alpargün, gözaltına alındığı sırada gazetecilerin “Yıkılan binanın altında kalan 96 kişi hayatını kaybetti, ne diyeceksiniz?” sorusuna “mukadderat” cevabını vererek kamuoyunda tepki toplamıştı. Tutuklanmasının ardından Alpargün, Adana’da bir cezaevine konuldu.

RÜŞVET PAZARLIĞI DEŞİFRE OLDU

Tutuklu bulunan Alpargün’ün oğlu Hasan Can Alpargün ile cezaevinin müdürü arasında geçen rüşvet pazarlığı ortaya çıktı. İddiaya göre, cezaevi müdürü Alpargün'ün oğlundan 100 bin lira talep etti. Ancak Hasan Can Alpargün, hesaplarındaki bloke nedeniyle 80 bin lira gönderebileceğini söyledi. Kısa süre sonra parayı müdüre ulaştırdı.

DAVA DOSYASINA GİRDİ

Bu skandalın ardından cezaevi müdürü, Alpargün’e “Babanız iyi, merak etmeyin” şeklinde mesaj attı. Rüşvet pazarlığına dair belgeler, Hasan Alpargün Apartmanı davası dosyasına girdi. Rüşvet iddiaları ise ayrı bir soruşturma konusu olarak ele alındı.

YENİ BİR SKANDAL

Deprem sonrası 96 kişinin ölümüne neden olan apartmanın dava sürecine eklenen bu rüşvet skandalı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Cezaevi müdürü hakkında açılan soruşturmanın neticesi bekleniyor.

Kaynak:Tele1

Etiketler :