Adana'da Moritanyalıların Malına Çöktüler

Adana'da Moritanyalıların Malına Çöktüler
Adana'da Moritanya Cumhurbaşkanı'nın kuzeninin oğlu Ümit Kaymak, 300 milyon lira değerindeki akaryakıt istasyonu işgal edildi. İstasyonu cebirle elinde tutan şahıslar nedeniyle Kaymak yaşamının tehlike altında olduğunu söyledi.

Eski Adana Milletvekili ve Adana Demirspor'un başkanlarından Muhammed Kaymak'ın kardeşi Hamdi Kaymak, Seyhan ilçesindeki akaryakıt istasyonunu 6 yıl önce M.G'ye kiraladı.

Moritanya Cumhurbaşkanı Mohamed Ould Cheikh El Ghazouani’nin amca oğlu olan Hamdi Kaymak, iki yıl önce vefat etti.

Oğlu Ümit Kaymak, İngiltere'den gelip akaryakıt istasyonundaki hisselerini devraldı.

Ümit Kaymak ve ortağı Fuat Doyanc, istasyonun milyonlarla liralık naylon fatura suçu nedeniyle iki kez mühürlendiği öğrendi.

Sözleşme yenilemek istemeyen Kaymak, tahliye için dava açtı. Dava devam ederken kiracı M.G. ile bağlantı olduğu iddia edilen F.Ç., M.B., M.Ö., F.B. ve ismini bilmedikleri başka kişiler tarafından tehdit edilmeye başlandı.

794743.jpg

Çilingir ile de istasyondaki avukat bürolarını anahtarlarını değiştirip kapılara da şu notu astılar:

“Hukuk bürolarının dikkatine, bazı sebeplerden dolayı mülk sahibi anahtarı değiştirmek zorunda kalmıştır. Anahtarı petrolün marketinden alınız”

794744.jpg

Kaymak'a şahıslar 'Mekanımız yerleştik' dedikleri gözdağı veren bir videoyu da sosyal medyada gönderdi.

Can güvenliğinin tehlikede olduğunu söyleyen Kaymak'ın suç duyurusu ile savcılık soruşturma başlattı.

"ŞU AN AYLIK KİRASI 700 BİN LİRA, 90 BİN LİRA ÖDÜYORLAR"

Kiracıların 330 milyon liralık naylon fatura kestiği iddiasıyla mühürlenen, EPDK ve Vergi Dairesi'nin incelemesinin devam ettiğini söyleyen Kaymak şunları dile getirdi:

“Şikayeti geri çekmememiz üzerine bu kişilerle aramızda husumet başladı. İş yerimizi kurşunlatmaya kadar giden, can güvenliğimizi ortadan kaldıran durumlar nedeniyle savcılığa gerekli başvurularımızı yaptık ve hukuki süreç başlattık. Naylon fatura yüzünden zaten iş yerimiz 2 kez mühürlenmiş. Şimdi ayrıca depoya kaçak mazot döküp lisansımızı, Gayrı Sıhhi Müessese (GSM) ruhsatını tamamen iptal ettirmekle tehdit ediyorlar. 8 aylık bir kira zararımız da var. Şu an istasyonun aylık kirası 600-700 bin lira bandında ancak 90 bin lira gibi komik bir rakam ödüyorlar. Biz hak ve hukuk neyse ondan tarafız. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. Burada bir organize suç örgütü gibi hareket ediyorlar. Naylon fatura suçu nedeniyle soruşturma devam ediyor ancak Adana bölgesi deprem bölgesi olduğu için bir süredir vergi incelemeleri askıda. Bu sürecin hızlandırılmasını ve iş yerimizin tahliye edilmesini istiyoruz”

794745.jpg
Ümit Kaymak

Kaynak:DHA