Adalete bir ömür veren hakim sağlık sisteminde can verdi! İhmal iddiası

Adalete bir ömür veren hakim sağlık sisteminde can verdi! İhmal iddiası
79 yaşındaki emekli Hakim Zehni Aksu, tedavi için kaldırıldığı Tarsus Devlet Hastanesi'nde iddiaya göre yer yok denilerek eve gönderildi. Aksu, iki gün sonra hayatını kaybetti. Aile ihmal iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki emekli hakim Zehni Aksu, 12 Ağustos'ta konuşma bozukluğu, şuur bulanıklığı ve yüksek tansiyon şikayetiyle Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tetkikleri yapılan Aksu, acil bir durum olmadığı ve hastanede yer bulunmadığı gerekçesiyle eve gönderildi. Ancak şikayetleri devam eden Aksu, 14 Ağustos'ta evinde hayatını kaybetti.

Tele1'in haberine göre; Aksu'nun oğlu Salim Berkay Aksu babasının D-DİMER oranının normalin 14 katı olduğunu ve akciğerlerinde ciddi sorunlar tespit edildiğini belirterek ihmal iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusuna ilişkin de konuşan Salim Berkay Aksu şunları söyledi:

"Yeni yapılmış bir hastane Tarsus Devlet Hastanesi. Bir ihmal olduğu açık. Biz suç duyurusunda bulunduk ama ülkede maalesef bir kamuoyu oluşmadan karar alınmıyor"

"TAŞIYACAK BİRİNİ BULUN BİZ GÖREVLİ DEĞİLİZ"

Aksu, CİMER'e şikayette bulunduklarını, ancak net bir gelişme olmadığını söyledi. Oğul Aksu şöyle konuştu:

‘’Babam bu ülkenin her yerinde 30 yıl boyunca hakimlik, 20 yıl boyunca avukat olarak halka ve devlete hizmet etmiş, hayatını adaletin tecellisine adamış birisidir. Ancak hastanede kendisine 1 gece tedavi alacağı, gözlem altında tutulacağı yer bulamamıştır. Üstelik o halde eve getirildiği nakil ambulansında ‘’taşıyacak birini bulun biz taşımakla görevli değiliz’’ denmesi sebebiyle ailem babamı ambulanstan eve taşıtmak için gece yarısı taşımacı bulmak zorunda kalmıştır. Babam bu şekilde onur kırıcı bir muamele ve ihmalle vefat etmeyi hak etmedi. Ben sorumluların yargı karşısında hesap vermesi için elimden geleni yapacağım. Yetkilileri göreve davet ediyorum. İnsan hayatı bu kadar değersiz değildir’’

Kaynak:Tele1