Abdüllatif Şener Erdoğan - Soros görüşmesini anlattı...

Eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da George Soros ile yaptığı görüşmeyi HalkTv ekranlarında anlattı.

Tutuklu iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala'yı "Soros'cu" diyerek itham eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın George Soros ile 2005 yılında yaptığı iki görüşmenin fotoğrafları yıllar sonra ilk defa HalkTV ekranlarında yeniden gündeme gelmişti.

Afrika ziyareti dönüşünde ise Kavala için 'Soros artığı, Soros'un Türkiye şubesi' ifadelerini kullanan Erdoğan'a yanıt veren Kavala, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika ziyareti dönüşü benimle ilgili kullanmış olduğu 'Soros artığı'gibi ifadeler son derece esef vericidir ve Cumhurbaşkanlığı makamının ciddiyetine uygun düşmemiştir" diye başladığı açıklamasında, kendisine yöneltilen suçlamaların herhangi bir delile dayanmadığını ve buna rağmen dört yıldır tutuklu olduğunu hatırlatmıştı.

George Soros'u temsil eder nitelikte bir yetki ve statüsünün olmadığını vurgulayan Kavala, Erdoğan'ın George Soros'la yaptığı görüşmelere de atıfta bulunmuştu.

O karelerden birinde Erdoğan'la birlikte masada yer alan eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Abdüllatif Şener, görüşmeye dair ayrıntıları Şirin Payzın'la Sözüm Var programında anlattı.

Şener; "Soros'un bulunduğu sadece bir toplantıda yer aldı. O da Ankara'daki Başbakanlıkta yapılan toplantıdır. Toplantının yapıldığı salon benım odama bitişik bir salondur. Özel kalemden yarım saat bir saat önce aradılar şu saatte bir toplantı var dediler. Kapıdan çıkıp toplantı salonuna girerken fısıltılardan Soros ve yanındakilerin geleceğini öğrendim. Hatırladığım kadarıyla da bu toplantıda hiç görüş bildirmedim, hiç konuşmadım. Sadece konuşulanları dinlerdim. Konuşmalarda bir sohbet havası vardı.

O sırada biliyorsunuz Türkiye için Avrupa Birliği süreci önemliydi. Müzakerelerin yaklaştığı bir tarihti sanıyorum. Bununla bağlantılı olarak hükümetin insan haklarına, hukukun bağımsızlığına, demokratik değerlere verdiği önemi anlatan bir konuşma oldu. Nötr şeylerdi, somut güncel hiç bir konu konuşulmadı" dedi.