ABD Çin'i döviz manipülatörü ilan etti!

ABD Çin'i döviz manipülatörü ilan etti!
Çin ile ABD ticaret savaşlarının derinleşmesi ABD piyasalarında sert düşüşe neden oldu. ABD borsalarındaki kayıp gün içinde yüzde 3'ü aştı. ABD piyasaları kapandıktan sonra Hazine Bakanlığı Çin'i döviz manipülatörü ilan etti.

ABD hisse senedi piyasaları ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının yeniden alevlenmesiyle büyük düşüş yaşadı. ABD borsaları da 2019’un en sert satış dalgalarına şahit oldu. S&P 500 endeksi günü yüzde 2.98 düşüşle 2.844 puandan kapatarak yılın en kötü gününü geçirdi. Dow Jones ve NASDAQ’ta kayıp yüzde 3’ü aştı. Küresel ticarette oluşan yavaşlama beklentisi petrol fiyatlarını yüzde 3.5 aşağı çekti. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 60.1 dolara indi.

PİYASALAR TEPETAKLAK

Yuan'ın 2008 yılının Mayıs ayından bu yana en düşük düzeye gerilemesini eleştiren ABD Başkanı Donald Trump, Çin'i büyük bir ihlal yaparak para biriminin değerini düşürdüğünü ileri sürmüştü. 

Dolar/Yuan kuru, 2008'den bu yana ilk kez 7'yi aşmıştı.

MANİPÜLATÖR İLAN ETTİ

ABD ile Çin arasında "ticaret savaşı" tartışması büyürken ABD Hazine Bakanlığı, Çin'i "döviz manipülatörü" olarak ilan ettiğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Pekin yönetimi, "döviz manipülatörlüğü" yapmakla suçlandı.

Bakanlık, açıklamasında, 1988 Omnibus Ticaret ve Rekabet Yasasının ilgili bölümüne atıfta bulunarak Bakan Steven Mnuchin'in ABD Başkanı Donald Trump'tan aldığı yetkiye dayanarak Çin'in "manipülatör" olarak tanımlandığını belirtti.

AA

Etiketler :