81 ilde deprem tatbikatı: Herkes katılamadı

81 ilde deprem tatbikatı: Herkes katılamadı
İlk kez ülke genelinde düzenlenecek olan ve günlerdir duyurusu yapılan "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı yapıldı. Ancak bazı telefonlarda siren sesi duyulurken bazı telefonlarda ise hiçbir uyarı gerçekleşmedi. Daha sonra ise telefonlarına bildirim gitmeyen vatandaşlar saat 20.38'de telefonlarında siren sesi duydu.

AFAD tarafından paylaşılan deprem tatbikatı kılavuzunda "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatının amacı, "afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak, millet olarak afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlara hazırlanmak, toplumun her kesiminde afet farkındalığını yaygınlaştırmak ve yerleşik hale getirmek" olarak belirtiliyor.

Deprem tatbikatı bugün saat 18.57’de, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti'nde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) bu kapsamda faaliyete geçirildi.

Deprem tatbikatı esnasında Düzce, İstanbul, İzmir, Elazığ, Kahramanmaraş ve Erzurum ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden canlı bağlantılar yapılacak ve 81 ilde valilerin bulunduğu alanlardan canlı görüntü aktarımı gerçekleşecek.

Bazı telefonlarda siren sesi duyulurken bazı telefonlarda ise hiçbir uyarı gerçekleşmedi. Birçok sosyal medya kullanıcısı kendilerine hiçbir uyarı gelmediğini yazdı.

Saat 20.38'de ise telefonlarına bildirim almayan vatandaşlar, telefonlarında siren sesi duydu.

Telefonlara siren sesiyle birlikte gelen mesaj şu şekilde:

tatbikat.jpg

İşte sosyal medya kullanıcılarının yorumları:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

Kaynak:halktv.com.tr