72 Kişiye Mezar Olan İsias Oteli'nin Davası Bugün!

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'ın en bilinen otellerinden biri olan İsias Oteli, enkaza döndü. Enkazı 72 kişiye mezar oldu. İsias Oteli'ne ilişkin 5'i tutuklu 11 sanık, bugün hakim karşısına çıkacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel takipte olduklarını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Adıyaman'da yıkılan, 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Oteli'ne ilişkin 5'i tutuklu 11 sanık, bugün hakim karşısına çıkacak.

6 Şubat depremlerinde 39'u KKTC'den turnuva için gelen voleybol sporcusu, öğretmen, antrenör, 47'si ise Türkiye Turist Rehberleri Birliği organizasyonuyla çeşitli tur şirketleri bünyesinde eğitim gezisi için bulunan 86 kişinin konakladığı otelde 1'i personel olmak üzere toplam 72 kişi hayatını kaybetti.

20230224-kibrisli-sporcular-sb.jpeg

İsias Otel davasının ilk duruşması için adliye içi ve dışında polis görevlendirildi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Davacı sayısının fazla olması nedeniyle bu dava için özel salon ayarlandı. Adliyenin bodrum katında yer alan konferans salonu mahkeme salonuna çevrildi.

isias-once-sonra-e1676627484353.png

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davada 5'i tutuklu toplam 11 şahıs hakkında "Bilinçli tastirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 85/2, 22/3 maddeleri uyarınca alt sınırdan uzaklaşmak suretiyle 22 yıl 5 aya kadar cezalandırılmaları talep ediliyor.

KUZEY KIBRIS BAŞBAKANI DA TAKİPTE

Davanın ilk duruşması, bugün 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ve beraberindekiler de takip etti.

72-kisinin-hayatini-kaybettigi-isias-otel-davasinda-ilk-durusma-3132-dhaphoto7.jpg


'BURADAN ÇIKACAK NETİCE, EMSAL OLACAK'

Duruşma öncesi gazetecilere açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, depremde otelde konaklayan ve 'şampiyon melekler' olarak adlandırdıkları sporcularını kaybettiklerini belirterek, "Bugün bakan arkadaşlarımızla, milletvekillerimizle ve şampiyon meleklerimizin aileleriyle davayı izlemek için geldik. Çünkü İsias davası, bizim için çok önemlidir. İsias, bu davalardan bir tanesidir. Dolayısıyla İsias davasında görüşülecek ve çıkacak netice, Türkiye'deki diğer davalar açısından emsal oluşturacak ve çok önemlidir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin yüce Türk adaletine güveniyoruz. Kanunlar çerçevesinde suçluların alacakları cezalar, öbür davalara da emsal olacağı için bu önemli günde burada bulunuyoruz" dedi.

Kaynak:AA

Etiketler :