7 Yıldır Bitirilmeyen Soruşturma Anayasa Mahkemesine Taşındı

7 Yıldır Bitirilmeyen Soruşturma Anayasa Mahkemesine Taşındı
2017 yılında Tunceli’nin Petek ilçesi ile Hozat İlçesi sınırında yer alan Ergen köyü yolunda Kendisine ait araç içinde ölü olarak bulunan 25 yaşındaki Onur Sefer soruşturmasının tamamlanmaması üzerine aile hak ihlali yapıldığı iddiası ile dosyayı Anayasa Mahkemesine taşıdı.


6 Mayıs 2017 günü Pertek ilçesi Ardıç köyünden Yalınkaya köyüne gidip orada kız arkadaşı S.İ ile görüştükten bir süre sonra kendisine ait özel araç ile köyüne doğru geri dönüş yapan 25 yaşındaki Onur kullandığı araç içinde gölü olarak bulundu. İntihar ettiği düşünülen Onur Sefer’in aracı içinde av tüfeğine ait 2 boş kovan bulunması olayda cinayet şüphesini artırdı.

Ancak 2017 yılından bu yana dosyada bir arpa boyu yol alınamadı. Aile etkin soruşturma yapılmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Dosyaya Hozat Cumhuriyet savcılığı 2 kez takipsizlik kararı verirken Aile avukatının itirazı sonrası Tunceli Asliye ceza mahkemesi itirazı kabul ederek etkin soruşturma yapılmadığına karar vererek soruşturmanın yeniden yapılmasını talep etti. Hozat Cumhuriyet savcılığının yürüttüğü soruşturmada hala hiçbir ilerleme kaydedilmezken Dosyada şu ana kadar 3 savcının değiştiği ancak etkin bir soruşturmanın yapılmadığı öne sürüldü.

whatsapp-image-2023-11-28-at-14-12-26.jpeg

ZAMANAŞIMINA BIRAKILMAK İSTENİYOR

Onur Sefer soruşturmasının Avukatı Cihan Ezer, dosyanın zaman aşımına bırakılmak istediğini ve aradan geçen 7 yıla rağmen savcıların etkin bir soruşturma yürütmediğini belirterek şunları söyledi:

"Dosyada 7 yılda 3 savcı değiştirdi hala bir kişi gözaltına alınarak sorgulanmadı. Onur’un kız arkadaşı ve en son görüştüğü tartıştığı S.İ birçok defa ifadesini değiştirmiş. Olayın bir cinayet olma olasılığı yüksek olmasına rağmen soruşturma etkin yürütülmemiş ve yürütülmüyor. HTS kayıtları incelenmiyor ve Onur o gün birçok kişi ile yoğun bir telefon trafiği yaşıyor ama bu durumlar ciddi bir şekilde soruşturulmuyor."

Ezer Dosyayı hak ihlali gerekçesi ile Anayasa Mahkemesine taşıdıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Birçok eksiklik ve toplanamayan deliler var ve biz artık hakkımızı Anayasa Mahkemesinde aramak zorunda kaldık. Bir soruşturma nasıl 7 yılda tamamlanamaz bu kabul edilir bir durum değil. Şimdi Dosya Anayasa Mahkemesinde ve Anayasa Mahkemesi doğru bir karar verecektir biz bundan eminiz.”

Etiketler :