7 yaşındaki kız çocuğu istismar edilmekten çevredekilerin dikkati ile kurtuldu

7 yaşındaki kız çocuğu istismar edilmekten çevredekilerin dikkati ile kurtuldu
Diyarbakır'da 7 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar etmek için toprak birikintisinin arkasına götüren şahıs çevredekiler tarafından tesadüfen fark edildi. Olay yerinden kaçan istismarcı sakladığı adreste yakalandı.

Diyarbakır'da, 7 yaşındaki kız çocuğunu toprak birikintisinin arkasına götüren ve cinsel istismar girişiminde bulunan şüpheli H.T. yakalanıp, gözaltına alındı.

9 Ekim'de akşam saatlerinde Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Ayşenur Zarakolu Caddesi'nde meydana gelen olayda şüpheli H.T., 7 yaşındaki kız çocuğunu arazideki toprak birikintisinin arkasına götürdü.

7-yasindaki-kiz-cocuguna-cinsel-istismar-361610-100805.jpg

Şüpheliyi fark edenler çevredeki vatandaşlar toprak birikintisine doğru ilerledi. Fark edildiğini anlayan H.T. kaçarken, ihbarla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

7-yasindaki-kiz-cocuguna-cinsel-istismar-361603-100805.jpg

SAKLANDIĞI ADRESTE YAKALANDI

Çocuk, sağlık kontrolünün ardından Çocuk İzlem Merkezi'ne (ÇİM) sevk edildi. Polis ekipleri ise kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameralarından tespit edilen şüpheli H.T., saklandığı adreste yakalanıp gözaltına alındı. H.T.'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

7-yasindaki-kiz-cocuguna-cinsel-istismar-364915-100805.jpg

Öte yandan Kayapınar Belediyesi ekipleri de bölgedeki toprak birikintilerini iş makineleriyle kaldırıp alanı düzleştirdi.

Kaynak:DHA