65 yaş üstü ve 18 yaş altı için kısıtlama var mı?

65 yaş üstü ve 18 yaş altı için kısıtlama var mı?
Bugünden itibaren gerçekleştirilecek olan yeni 'normalleşme' adımlarının açıklanmasının ardından, 65 yaş üstü vatandaşlara ve 18 yaş altı gençlere kısıtlama olacak mı? soruları merak ediliyor. İşte detaylar...

65 yaş üstü vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler, koronavirüs salgını nedeniyle şehir içi toplu taşıma aracı kullanamıyordu. Haziran ayı normalleşme planı kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgeyi paylaştı. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı şehir içi toplu taşıma kullanımı ile ilgili detaylar açıklandı. İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı. İşte detaylar...

Toplu taşıma yasağı kalktı mı?

Son Kabine toplantısında alınan kararların ardından İçişleri Bakanlığı Haziran ayı normalleşme planına dair genelgeyi da yayımladı. Buna göre:

''Aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımızla ilgili olarak, herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır. Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız pazar günleri dışındaki diğer günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler; pazar günleri ise tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklardır.

 Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır. Bu hükümden, Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitim ve öğretim yapmasını uygun gördüğü öğrenciler istisna tutulacaktır"

 

Etiketler :