5 ilde yapılan operasyonda 53 kişiye tutuklama

Bursa merkezli olarak düzenlenen ve 5 ili kapsayan uyuşturucu operasyonunda 14’ü cezaevinde 68 şüpheliden 53’ü tutuklanırken, 15 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda, 202 şüpheli hakkında "Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak" suçundan çalışma başlatıldı. Şüphelilerden 72'sinin uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenince, 2 Ekim'de Bursa merkezli İstanbul, Yalova, Eskişehir ve Mersin'de operasyon düzenlendi. Operasyona 1000 personel, 150 ekip, özel harekat timleri, çevik kuvvet ve helikopter desteği ile 8 narkotik köpeği katıldı. Operasyonda 54 şüpheli gözaltına alınırken, 14 şüphelinin cezaevinde olduğu tespit edildi.

OPERASYONDA EYP BULUNDU

Operasyon sırasında, soba borusuna, kombi ve ayakkabı içerisine gizlenen uyuşturucular narkotik köpekleri tarafından bulundu. Aramalarda toplamda 23 kilo 600 gram metamfetamin, 18 kilo 840 gram sentetik kannabinoid, 11 kilo 300 gram esrar ve farklı türlerde uyuşturucu maddeler ile birlikte ruhsatsız silahlar ve 1 el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu ticaretinden elde edilen paralarla alınan arsa ve araçlara da el konuldu.

Operasyonda gözaltına alınan 54 şüpheliden 39'u ve cezaevindeki 14 şüpheli tutuklanırken, 15 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:DHA