4 Yıl Geçti, Gülistan Doku Hâlâ Bulunmadı

4 Yıl Geçti, Gülistan Doku Hâlâ Bulunmadı
Tunceli’de Munzur Üniversitesi çocuk gelişimi bölümü 2. Sınıfta okuduğu sırada 5 Ocak 2020 günü kaybolan Gülistan Doku 4 yıldır bulunmadı. Anne Bedriye Doku, "4 yıldır her gün akşam, sabaha balkona çıkıyorum, Gülistan’ı gözetliyorum. Belki bir yerlerden çıkar, gelir diye. Ben kızımı çok özledim. Hayat bize zehir, zindan oldu” dedi.

5 Ocak 2020 yılında kaybolan Gülistan Doku, 4 yıldır bulunamadı. Gülistan Doku'nun kayboluşunun yıldönümünde bir kez daha bulunması için yetkililere çağrı yapıldı.

Anne Bedriye Doku, 4 yıldır gece gündüz kızını beklediğini belirtti. Bedriye Doku, yetkililerle yaptıkları görüşmede hiçbir sonuç elde edemediklerini belirtti. Bedriye Doku, şöyle konuştu:

"Ben 4 yıldır kızımın yolunu gözlüyorum. Türkiye’de görüşmediğim siyasetçi kalmadı kapısını çalmadığım yetkili kalmadı kimse bize yardımcı olmadı. Kızım kaybolduğunda ben Tunceli’ye geldim derdimi kimseye anlatamadım. Türkçe hiç bilmiyordum. Ama kızımın hukuk mücadelesini sürdürmek için Türkçe öğrendim ve artık derdimi Türkçe anlatıyorum. Kızımı Allah rızası için bulsunlar kızımdan bir haber versinler bir anne olarak yalvarıyorum.”

whatsapp-image-2024-01-05-at-15-16-05.jpeg

Bedriye Doku 4 yıllık süreç içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştüklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir sonuç almadık. Bize ne gerekiyorsa yapılacak kızınız mutlaka bulunacak demişlerdi. 4 yıl geçti iz yok ortada. İçişleri Bakanı lütfen bizimle görüşsün randevu istiyoruz ve kızımızın bulunmasını istiyoruz."

Kaynak:halktv.com.tr