30 yıl sonra giyebildiği ilk ayakkabısına 'Canım benim' diyerek sarıldı

Manisa'da, 2 yaşındayken geçirdiği menenjit nedeniyle sağ ayağı ile elinde şekil bozuklukları oluşan ve hayırseverlerin desteğiyle geçirdiği ameliyatta 14 kemiği kırılıp ayağı düzeltilen Sedat Şık , kendisi için yapılan 6 santimetre yüksekliğindeki ortopedik ayakkabısını giydi. Şık, ilk kez giymenin mutluluğunu yaşadığı ayakkabılara "Canım benim" diyerek sarıldı.

Manisa'da, hayvancılıkla geçimini sağlayan Hülya- Ahmet Şık, çiftinin 9 çocuğundan en büyüğü olan Sedat Şık, 2 yaşındayken menenjit geçirdi.

30-yil-sonra-giyebildigi-ilk-ayakkabisina-canim-benim-diyerek-sarildi-3145-dhaphoto2.jpg

Bu nedenle sağ ayağı ve elinde şekil bozuklukları oluşan, yaz- kış terlikle dolaşarak mendil satan Şık, aylar önce Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen ile karşılaştı.

Özmen'in girişimleriyle sosyal medyada kampanya başlatıldı, Sedat Şık'ın ameliyat olması için istenilen 75 bin lira toplandı. Ağustosta Ankara'daki hastanede ameliyatı yapılan Şık'ın ayağındaki 14 kemik kırıldı.

Şekil bozukluğu olan ayağının düzeltilmesinin ardından iyileşme sürecini de tamamlayan Şık için yine hayırseverlerin desteğiyle 6 santimetre yüksekliğindeki ortopedik ayakkabı yaptırıldı.

30-yil-sonra-giyebildigi-ilk-ayakkabisina-canim-benim-diyerek-sarildi-3145-dhaphoto4-001.jpg

Vali Yardımcısı Özmen, ayakkabısını vermek için Sedat Şık'ı evinde ziyaret etti. Özmen, hayaline kavuşan Şık'a ayakkabısını da kendisi giydirdi. Şık, 30 yıl sonra hayatında ilk kez ayakkabı giymenin mutluluğunu yaşadı.

Ayakkabılarına "Canım benim" diyerek sarılan Sedat Şık, "Çok güzel duygular yaşıyorum. İlk ayakkabım. Çok mutluyum" dedi.

Kaynak:DHA

Etiketler :