3 çocuk babası 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz etmek için pencereye tırmandı. Serbest bırakıldı

3 çocuk babası 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz etmek için pencereye tırmandı. Serbest bırakıldı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay meydana geldi. 38 yaşındaki A.K., 14 yaşındaki kız çocuğunu takip ederek defalarca odasının penceresine tırmandı ve dakikalarca çocuğu izledi. Yakalanan şahsa ev hapsi kontrolü uygulanırken A.K.’ye takılması gereken elektronik kelepçenin takılmadığı iddiası tepkilere yol açtı.

Türkiye’de her geçen gün, kadına ve çocuğa yönelik işlenen suçlara bir yenisi daha ekleniyor. Uygulanan cezasızlık politikası faillere cesaret verirken kız çocukları ve kadınlar içlerindeki güvensizliği büyütüyor. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde meydana gelen olay, bu gerçeği gözler önüne serdi.

38 yaşındaki A.K., 9 Ekim günü gördüğü 14 yaşındaki kız çocuğunu takip etmeye başladı. Evli ve 3 çocuk sahibi A.K., takip sırasında E.A. isimli çocuğun yaşadığı evi öğrendi ve olay tarihinden sonra birçok kez E.A.’nın evine giderek penceresine tırmandı.

KENDİNİ “18 YAŞINDAN BÜYÜK SANIYORDUM” DİYEREK SAVUNDU

Defalarca E.A.’nın odasının bulunduğu pencereye tırmanan şüpheli şahıs, komşular tarafından fark edildi ve polis ekipleri tarafından yakalandı. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatılırken A.K., verdiği ifadede, E.A.’nın 18 yaşından büyük olduğunu sandığını ifade etti ve “Ben kızın yaşının küçük olduğunu anlamadım. Taytlı bir kızdı, ben aslında bu kızı takip etmedim. Ancak olay anında benim tuvaletim geldi. Merdiven arasına bir yere gittim, açık bir cam tesadüfen gördüm. Baktığımda taytlı kız olduğunu gördüm.” ifadesini kaydetti.

Merakına yenilerek kıza bakmak istediğini fakat kızın perdeyi kapattığını söyleyen A.K., “Birkaç gün sonra bir daha gittim. Arkadaşlarla birlikte alkol alıyorduk. Kızı merak ettim, evine gittim. Cam açıktı, oraya tırmandım. Stor yine kapalıydı aradan baktım. Kızı yatağının üstüne otururken gördüm.” söyleminde bulundu.

A.K., alınan ifadesinde E.A.’nın evine yeniden gittiğini kaydederek “Aynı yere tırmandım ve içeriye baktım. Çok net göremeden sesler olunca hemen inip kaçtım. Birileri beni arkamdan kovaladı ama kim olduklarını göremedim. Ben bir anlık gaflete düşerek böyle bir şey yaptım.” dedi.

whatsapp-image-2024-10-15-at-13-59-57-1.jpeg

EV HAPSİ CEZASI VERİLDİ!

Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Ereğli Sulh Ceza Hakimliği’nde görülen davada, A.K.’nin “konut dokunulmazlığını ihlal etme, ısrarlı takip ve özel hayatın gizliliğini ihlal etme” suçlarından her hafta karakola giderek imza atmasına ve hakkında ev hapsi adli kontrolünün uygulanmasına uygulanmasına hükmedildi.

ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILMADI İDDİASI

A.K. isimli şahsa ev hapsi cezası verilirken elimizde yok denilerek elektronik kelepçe takılmadığı ileri sürüldü ve şüpheli şahsın, 14 yaşındaki E.A.’nın evine yakın olan marketlere girip çıktığı kaydedildi.

whatsapp-image-2024-10-15-at-13-59-57.jpeg

Kaynak:halktv.com.tr