21 Yıldır Kayıp Polisin Dosyası Yeniden Açıldı

21 Yıldır Kayıp Polisin Dosyası Yeniden Açıldı
Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nde 21 yıl önce asayiş biriminde görev yaparken ortadan kaybolan Ferhat Özdinç’in dosyası raflardan indirilip, özel ekip kuruldu. Özdinç Hatay’da yaşayan Annesi Leman Özdinç, "Gözümüze 21 yıldır uyku girmiyor. Yeniden başlatılan soruşturma bize umut oldu" dedi.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görev yapan 2 erkek çocuk babası Ferhat Özdinç, 2003’te eşiyle boşanma kararı aldı. Eşi, 2 çocuğunu da alarak kentten ayrılıp, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. Bu ayrılıktan kısa süre sonra da 4 Ağustos 2003 günü Ferhat Özdinç ortadan kayboldu. Kaybolduğu gün eve giden mesai arkadaşları anahtarı kapının üstünde buldu. Evde yapılan incelemede ise Özdinç’in silahı, resmi kıyafeti ve kimlik kartlarına ulaşılamadı. O dönem yürütülen soruşturmada sonuç alınamadı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 yıl sonra dosyayı yeniden açtı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü’nce ‘özel ekip’ kuruldu.

whatsapp-image-2024-02-28-at-13-05-27.jpeg

KAMERA KAYITLARI VE HTS KAYITLARI ALINMAMIŞ

Tunceli cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen cinayet soruşturmasında dosyada birçok eksiklik tespit edildi. Yapılan incelemelerde Polis memuru Ferhat Özdinç’in telefon kayıtları çıkarılmamış ve ilgili GSM firmasından HTS kayıtlarının istenmediği, yine Ferhat Özdinç’in oturduğu polis lojmanının MİT Tunceli başkanlığı binasına 50 metre mesafede olduğu lojmana giden tek yolun buradan geçtiği ancak buranın kamera kayıtlarının talep edilmedi. Yine lojmana 10 metre uzaklıkta bulunan 4. Komando Tugay komutanlığı güvenlik kamerası kayıtlarının da istenmediği tespit edildi.

21 yıl sonra açılan Ferhat Özdinç dosyasındaki eksiklikleri tespit edilen Tunceli Cumhuriyet Savcılığı Özdinç ailesinin bütün üyelerinin ifadelerini ayrıntılı şekilde almaya başladı. Anne Leman Özdinç polise verdiği ifadede, "Beni takip ediyorlar anne buraya gel çocukları al götür, beni öldürecekler çok takip ediliyorum" dediği öğrenilirken Leman Özdinç’in Ferhat Özdinç'in kayıp olduğu dönemde de bu ifadeyi verdiği ancak kayıtlara geçmediği de ortaya çıktı.

whatsapp-image-2024-02-28-at-13-05-27-1.jpeg

AĞABEYİM CİNAYETE KURBAN GİTTİ

Ferhat Özdinç’in kardeşi Barış Özdinç ağabeyinin cinayete kurban gittiğini belirterek şunları söyledi: “Ağabeyimin eşi olaydan kısa bir süre önce Kıbrıs’a gitti ve bir daha geri dönmedi. Ağabeyimin kaybolduğunu öğrendik ve Hatay’dan Tunceli’ye geldik. Ağabeyimin eşi N.T’yi arayıp durumu söyledik fakat kendisi oralı olmadığını ve gelmeyeceğini söyledi. Ağabeyim komşusu olan özel harekâtçı ve bir binbaşı tarafından cinayete kurban gitti. Bu cinayete azmettiren de eski yengemdir. Ağabeyim çocuklarını, hayatını ve mesleğini seven biriydi. 21 yıl geçti. Yaşasaydı çocuklarına ulaşırdı."

whatsapp-image-2024-02-28-at-13-05-27-2.jpeg

’21 YILDIR GÖZÜMÜZE UYKU GİRMİYOR’

Hatay’da yaşayan ve dosyanın yeniden açılmasının kendilerine umut olduğunu belirten kayıp polisin annesi Leman Özdinç ise şunları dedi:

“Benim oğlum başarılı bir polisti. Vatanına, milletine bağlıydı. Oğlumu öldürüp bir yere gömdüler. Ne olursunuz benim oğlumu bulun, bir mezarı olsun. Gözümüze 21 yıldır uyku girmiyor, oğlum kaybolmadan 15 gün önce beni aradı anne beni takip ediyorlar beni öldürecekler gel çocukları götür dedi. Bunu neden söyledi demek ki peşinde olan birileri var. Dosya yılardır Sümen altı edilmiş neden araştırmalar yapılmamış. Yeniden başlatılan soruşturma bize umut oldu.”

Etiketler :