2023'te Bakanlar Ne Kadar Maaş Alacak? Bakan Maaşları Nasıl Hesaplanıyor?

2023'te Bakanlar Ne Kadar Maaş Alacak? Bakan Maaşları Nasıl Hesaplanıyor?
Kabinenin belirlenmesi ve yeni bakanların atanmasıyla, bakanların alacakları maaşlar da merak konusu oldu. Sizin için 2023 bakan maaşlarını araştırdık:

Her bakanlık, Cumhurbaşkanı tarafından atanan bir bakan tarafından yönetilir. Şu anda 17 bakanlık bulunuyor.

Türkiye'de Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı, Hazine Ve Maliye Bakanı, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Dışişleri Bakanı, Çevre Ve Şehircilik Bakanı, Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı, Kültür Ve Turizm Bakanı, Mili Eğitim Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı, Tarım Ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanı Ve Ulaştırma Bakanı bulunmakta.

Bakan maaşları nasıl hesaplanıyor?
3055 sayılı Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve Bakanların Ödenek ve Yollukları İle Temsil Ödenekleri Hakkında Kanun’un birinci maddesinde Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlara, 5000 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan miktarda temsil ödeneği verileceği ifade edilmiştir.
Buna göre, milletvekili maaşlarına ilave olarak 5.000 gösterge rakamının maaş katsayısı ile çarpımından oluşan tutarda bakan ödeneği ilave edildiğinde bakan maaşı ortaya çıkmaktadır.

Bakan maaşlarına zam belirlenirken bakanlık görevi ve eğer görev almışsa bir önceki emekli maaşı gibi etkenler de maaş hesabına dahil edilir.

2023 Bakan maaşı kaç lira?

2022 yılında bakan maaşları 25 bin ve 50 bin arasında değişirken 2023 yılına ait bakan maaşları kesin olmamakla birlikte önümüzdeki dönemde bakan maaşının 70 bin ile 110 bin arasında olması bekleniyor.

Etiketler :