'2 Temmuz kapkara bir gündür'

'2 Temmuz kapkara bir gündür'
CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Sivas katliamının yıl dönümüne ilişin bir açıklama yaptı.CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Sivas katliamının yıl dönümüne ilişin bir açıklama yaptı.İşte o açıklama:Cumhuriyet...

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Sivas katliamının yıl dönümüne ilişin bir açıklama yaptı.

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Sivas katliamının yıl dönümüne ilişin bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

Cumhuriyet Aydınlanmasının gericiliğin ateşi ile söndürülmeye çalışıldığı 2 Temmuz’da, elinde kalemi ve sazı, yüreğinde insan ve yurt sevgisi, aklında demokrasi ve özgürlük düşüncesi olan Aydınlarımız ışıklar içinde sonsuzluğa yürüdüler.

22 yıl önce “Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak” çığlıkları ile Sivas’ta o kara ateşi yakanların, yüzyıllardır kardeşlik, sevgi ve dayanışma duyguları ile bir arada yaşayan “Bizleri” kardeş kavgasına sürüklemek isteyenlerin gerçek yüzü, bugün Irak’ta ve Suriye’de yaşanan insanlık dramında görülmektedir.

Herkes iyi bilmelidir ki; hep birlikte kazandığımız özgürlük ve bağımsızlığımızı, birlikte kurduğumuz Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyet aydınlanmasını sonsuza dek yine hep birlikte yaşatacağız.

CHP Ankara İl Örgütü olarak Çağdaş, Demokratik ve Laik bir Türkiye yolunda can veren tüm Aydınlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz.