2 Aylık Bebeğin Üzerine Tavan Çöktü! Sanatçı Anne Ve Baba Şikayetçi

2 Aylık Bebeğin Üzerine Tavan Çöktü! Sanatçı Anne Ve Baba Şikayetçi
İstanbul Kavacık’ta bulunan özel bir hastanede iki aylık bir bebeğin ve ebeveynlerinin üzerine tavandan kopan alçılar parça halinde düştü. Sanatçı anne ve baba hastaneden şikayetçi oldu.

Her ikisi de sanatçı olan M.T. ile A.E.T çifti, iki aylık bebeklerini rutin kontrol için 7 Ağustos 2023 günü İstanbul Kavacık’ta bulunan özel bir hastaneye götürdü.

Bebeğin babası A.E.T., polis tutanağındaki ifadesinde bundan sonrasında yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Genel muayenesi yapılırken çocuğumuzun ve bizim üzerimize tavanda bulunan alçılar parça halinde düştü. Çocuğumuz bu olayda yara almadı ama sonrasında yara almayacağı anlamına gelmez. Bu benim çocuğum da olabilir başkasının çocuğu da. Böyle bir ihmalden dolayı çocuğumuz yara alabilirdi.”

Yaşanan paniğin ardından hastane görevlileri aileyi teskin etmeye çalışarak, düşen parçaların çok büyük olmadığını, ciddi bir sonuç doğurmayacağını, olayda yara alınmadığını ve görevlilerin hemen bebekle ve kendileriyle ilgilendiğini söyledi.

GÖRÜNTÜLER VAR

Patronlar Dünyası'ndan Ali Kemal Erdem’in haberine göre söz konusu ihmalin bir çocuğun ciddi şekilde yaralanmasına yol açabilecek sonuçlar doğurabileceğini belirten aile, polise giderek şikayetçi oldu ve ellerindeki görüntüyü de teslim etti.

DAVA AÇILDI

Ailenin avukatı Güliz Baykal, önceki gün Beykoz Adliyesi’nde ihmalle suçlanan hastane hakkında manevi tazminat talebiyle dava açtı.

Baykal, gerek anne gerek baba için 50 bin lira manevi tazminat talebiyle dava açtıklarını kaydetti.

Baykal, müvekkillerinin öncelikle sadece bir özür beklediklerini kaydederek, “Fakat hiçbir yetkili bizimle iletişime geçmediği gibi, yaşanan olayın yaralanma ya da ölümle sonuçlanmaması nedeniyle, ‘Çocuğa bir şey olmamış ki olur böyle olaylar’ şeklinde bir cevapla karşılaşmış olmaları aileyi çok sarstı” iddiasında bulundu.