17 yaşındaki çocuğu 3 yıl taciz etti! Savcılık serbest bıraktı!

Cinsel taciz skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Bu sefer ki adres Hatay'ın Antakya ilçesi oldu. 17 yaşındaki S.Y. 3 yıl boyunca eniştesi Musa Ş. tarafından taciz edildi. Artık dayanamayan S.Y. 3 yılın sonunda yaşadıklarını iş arkadaşlarına anlattı. Aileye taşınan durum skandalın boyutunu ortaya çıkardı. Detaylara Halktv.com.tr ulaştı.

Dehşet verici istismar skandalı 2021 yılında 14 yaşında olan S.Y.'nin ailesi ile yaşadığı tartışmanın ardından evden ayrılmasıyla başladı. Ailesi ile tartışan S.Y. halasının eşi Musa Ş.(65) tarafından "gel seni bize götüreyim kafan dağılsın" denilerek o gece evden uzaklaştırıldı.

Suudİ Arabistan'ın Riyad bölgesinde Restoran sahibi olan Musa Ş. Hatay'daki evine ve bahçelerine bakmak için sık sık Türkiye'ye geliyordu. 2021 yılında gerçekleşen Türkiye ziyaretlerinden birinde eşinin yeğeni S.Y. ile aile tartışmasını fırsat bilerek ilk teması kurdu.

whatsapp-image-2024-08-30-at-03-24-08.jpeg
İstismarcı Musa Ş.

HER ŞEY O GÜN BAŞLADI!

S.Y. ailesiyle tartıştığı günün gecesinde, eniştesinin daveti üzerine saat 22.00'da evden çıkarak; Halası ve eniştesinin Antakya'daki evlerine gitti. O gece evde eniştesinden başka kimse yoktu. Uyumak için odaya giren S.Y.'nin ardından eniştesi de odaya geldi. Ağzını kapatıp kollarını tutarak istismara kalkıştı.

'BAĞIRDIM KİMSE DUYMADI'

10 dakika boyunca eniştesi Musa Ş.'den kurtulmaya çalışan 14 yaşındaki S.Y.'nin sesini kimse duymadı. O anları emniyete verdiği şikayet dilekçesinde "ben kendisine direndim, bağırdım ancak beni kimse duymadı" sözleriyle anlattı.

whatsapp-image-2024-08-30-at-03-23-55-001.jpeg

3 YIL BOYUNCA DEVAM ETTİ

2021 yılında yaşanan ilk istismarın ardından. 3 yıl boyunca Arabistan- Antakya arasında gidiş geliş yapan Musa Ş. Hatay'a geldiği zamanlarda S.Y.'ye ulaşarak "annene söyle bizi çağırın seni göreyim" sözleriyle kendisini eve davet ettirmek istedi. S.Y. "ben seni istemiyorum, benden uzak dur" dese de "o zaman her şeyi ailene anlatırım" diyerek S.Y.'yi tehdit etti. Bu tehditler istismar sarmalının 3 yıla yayılmasına sebep oldu.

YAŞADIKLARINA DAYANAMADI: İTİRAF ETTİ!

Psikolojik olarak zor günler geçiren S.Y. 17 yaşına kadar istismar edildi. Bir ay önce iş yerinde çalışırken sinir krizleri geçirerek yaşadıklarını iş arkadaşlarına anlattı. Arkadaşlarının uyarısı ile durumu ailesine de taşıyan S.Y. istismarın boyutunu, kaydettiği video ve ses kayıtlarıyla ortaya koydu.

SES KAYITLARINDA SKANDAL SÖZLER!

S.Y., Musa Ş.'nin yanında olduğu zamanlarda aldığı ses kayıtlarını ve taciz anlarının videosunu Halktv.com.tr ile paylaştı.

yeni-proje-92.png
Taciz anları kameraya yansıdı.

'HER ŞEYİ BEN UYDURDUM DE!'

Tacizci Musa Ş. yaşananların aileye taşınmasının ardından S.Y.'ye "bu durumu düzelt, ben uydurdum de"uyarıları yaptı. O anlar ses kayıtlarına şöyle yansıdı:

"Benim canımı çok sıktın. ‘Her şeyi anneme söyledim’ dedin. Bana söyleseydin, ’enişte ben başkasıyla aşk yaşıyorum’ diyebilirdin. ’Bana yaklaşmaya çalışıyor’ demişsin. Bu ayıp. Sen bunlar nasıl düzeltirsin biliyor musun? Annene 'Bir gün arabaya binmiştim, alkol almıştım eniştem bana kızdı ben de ona kızmıştım, yalan söyledim.’ de.

'İNSANIN İHTİYACI OLUYOR'

Bunları düzelt. ’Eniştem bana yaklaşmıyor' de. Bir gün evlenmek istersen ben sana yardımcı olurum eşyalarını da alırım. Bunları düzelt. ’Her şeyi ben uydurdum’ de. Ben belki biraz yaklaşırım dokunurum. Ama bu da ihtiyaç. İnsanın yaklaşmaya ihtiyacı olmuyor mu?"

PARA TEKLİF ETTİ

Yaşananların ardından geçtiğimiz Temmuz ayında ailesi ile beraber emniyete giden S.Y. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesini verdi. Dilekçede yaşadığı istismarları anlatan S.Y. bir kız çocuğunun karanlık 3 yılını ortaya koydu.

yeni-proje-96.png
S.Y.'nin emniyete verdiği şikayet dilekçesinden kesitler

Şikayetin ardından istismarcı Musa Ş.'nin aileye ve S.Y.'ye para teklifleri yaparak 'şikayeti geri çekmeleri' talebinde bulunduğu öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDI!

S.Y.'nin emniyete yaptığı şikayetin ardından, gözaltına alınan Musa Ş. bütün deliller, ses kayıtları ve videolara rağmen serbest bırakıldı. 13 Temmuz'da Arabistan'a döneceği öğrenilen Musa Ş.'ye elektronik kelepçe bağlanarak, yurtdışı yasağı verildi. Ardından Hatay'dan uzaklaşan Musa Ş.'nin Konya'da bir ev tutarak oraya yerleştiği ve kapısına 2 güvenlik koyduğu iddia edildi.

S.Y'nin avukatı Nidal Hüzmeli açıklamasında "Savcılık tutuklama talep etti, Sulh Ceza Mahkemesi serbest bıraktı. Böyle davalarda emsal teşkil etmesi için tutuklama mutlaka olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Adli tatilin araya girmesi ile ertelenen soruşturma devam ediyor.

Kaynak:halktv.com.tr