17-25 Aralık Soruşturma Komisyonu Başkanı Köylü: O komisyon toplantısında bana kağıtla not gelmedi

17-25 Aralık Soruşturma Komisyonu Başkanı Köylü: O komisyon toplantısında bana kağıtla not gelmedi
17-25 Aralık Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, Halk TV Program Koordinatörü Candan Yıldız’a konuştu. Komisyon toplantısında kendisine bir not gelmediğini söyleyen Köylü, “Bu yargısal bir görevdi. Bir karar verdik. Doğruluğuna inandık ki o kararı verdik” dedi.

CANDAN YILDIZ

17-25 Aralık soruşturması sonrası 4 bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi yönünde kararı veren TBMM Soruşturma Komisyonu'nun başkanı Hakkı Köylü, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın açıklamaları sonrası tekrar gündeme geldi.

Eski CHP Milletvekili ve komisyon üyeliği de yapan Rıza Türmen, "Hakkı Köylü soruşturma yaptık diyor ama biz soruşturma yapamadık. Buna rağmen Köylü, karar vereceğimiz gün, mikrofonu kapattırdı, kayıt yapılmamasını istedi. 'Yüce Divan’a giderek aklanmaları doğru olur' derken bir not geldi önüne. Ne olduysa o zaman oldu" dedi.

'Bana not gelmedi'

Halk TV Program Koordinatörü Candan Yıldız, Hakkı Köylü'ye ulaşarak Türmen'in bu ifadesini sordu. Köylü,"O komisyon toplantısında bana kağıtla not gelmedi... Belki telefonla mesaj gelmiştir" dedi.

"Bu konuda artık konuşmak istemiyorum" diyen Köylü, şunları söyledi:

"Eşim o gün göz doktoruna gitmişti. Gözü şişmişti. Doktor acil ameliyat demiş. Bana bunun bilgisi geldi. Bütün mesele bu. Bana telkin gelmedi. Bir karar verdik. Bu yargısal bir görevdi. Bir karar verdik. Doğruluğuna inandık ki o kararı verdik. Hangi hakim verdiği bir kararla ilgili 'yanlış bir karardı' der ki..."