16 bıçak darbesiyle eski eşini katletmişti. Arif Ergin'in cezası belli oldu

16 bıçak darbesiyle eski eşini katletmişti. Arif Ergin'in cezası belli oldu
Boşandığı Zehra Gümüş'ü 16 bıçak darbesiyle katleden Arif Ergin'in aldığı ceza bir yıl sonra belli oldu.

Çorum'da boşandığı Zehra Gümüş'ü (44) 16 yerinden bıçaklayarak öldüren Arif Ergin (48) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz yıl 28 Eylül'de Arif Ergin boşandığı Zehra Gümüş'ü cadde ortasında yaşadıkları tartışma sırasında bıçakla 16 yerinden yaraladı. Cani eski eşinden kaçıp caddedeki bir mağazaya sığınan Gümüş, çağırılan ambulansla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra bir parka gidip, oturan ve burada suç aleti ile yakalanan Arif Ergin, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

eski-esini-16-bicak-darbesiyle-olduren-s-370909-102516.jpg

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianameyle Arif Ergin hakkında 'boşandığı eşi kasten öldürme, kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

eski-esini-16-bicak-darbesiyle-olduren-s-370914-102516.jpg

BAŞKASIYLA İLİŞKİSİ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması görülen davada Arif Ergin, daha önceki savunmasını tekrar ettiğini belirterek, "Eşimin sağlık problemleri var denildiği için ailesiyle de görüşme yaptıktan sonra anlaşmalı boşanma yoluna gittik ve boşandık. Zehra Gümüş hastanede hasta bakıcı olarak görev yapıyordu. Eve uzun süre gelmediği günler de olurdu. Hasta baktığını söylüyordu. Tabii kulağıma eşimle ilgili dedikodular da gelmekteydi. Ama ben tüm bunlara ihtimal dahi vermemiştim. Olayın olduğu gün bir şahısla bir otomobile bindi. Ben de peşlerinden takip ettim. Otomobilin arkasında 'Biz bitti demeden bitmez' yazıyordu. Eşimin sosyal medyasında da aynı yazı vardı. O yazıyı görünce düşüncelerimde eşimin başkasıyla ilişkisi olduğunun doğru olduğunu anladım. Ben hiçbir zaman yuvamın dağılmasını istemedim, 25 yıl çalıştım çabaladım evime ve çocuklarıma bakmaya çalıştım. Ev halkının hepsi eşimin başkasıyla ilişkisi olduğunu biliyorlardı. Böyle bir suç işlediğim içinde pişmanım" dedi.

Karanını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Arif Ergin’i ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırdı.

Kaynak:DHA