15 yıllık ihmal 15 dakika süre

15 yıllık ihmal 15 dakika süre
Kastamonu İnebolu’da vatandaşlara selden sonra, hasar alan binalarından çıkmak üzere 15 dakika süre verilerek acil bildirim yapıldı.

İsmail Saymaz

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde aşırı yağışlarla birlikte Zarbana Çayı'nın taşması sonucu birçok ev sular altında kaldı.  Can kaybının 78'e ulaştığı, 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde hasar binalarda kalan vatandaşlar kaymakamlıktan aldıkları bildirimle bir kez daha şok oldu.

Yapılan bildirimde vatandaşın özel eşyalarını almaları için 15 dakika yapıya girme izni verildi.

Kaymakamlık'tan gelen taahhütnamede,
"11/08/2021 tarihinde Kastamonu İlimizde meydana gelen sel felaketi sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yapmış olduğu hasar tespit çalışmalarında belirgin risk görülen ve 'Acil Yıktırılacak Yapı' Statüsünde olan meskenin hakkında yıkım kararı alınmıştır. Meskenimde kalmış olan özel eşyaların alınması için, ilgili personel gözetiminde ve verdikleri talimatlara uyarak en fazla 15 dakika içerisinde şahsım dahil olmak üzere 2 kişi tarafından alınması yönündeki kurallara uyacağımı kabul, beyaz ve  taahüt ederim. Yapının yıkılma riski ve içerinde bulunduğu sürede oluşabilecek başka her türlü risk tarafımca kabul edilmiştir" ifadelerini kullanıldı.

566f647a-4875-49aa-93f4-1d439598a2bd.jpg