1,5 Yıl Süren Karın Ağrı Sonrası Kalça Röntgeninden Çıkan Şeyle Şok Oldu!

Antalya'da tüp bebek tedavisi gören Sabiha İnce, karnında unutulan iğneyle yaşadı. 1,5 yıl süren ağrı, kalça filmiyle ortaya çıktı. İnce, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Antalya'da tüp bebek tedavisi için ameliyat olan 42 yaşındaki Sabiha İnce, karın ağrıları nedeniyle 1,5 yıl acı çekti. Karnında unutulan ameliyat iğnesi, Kumluca Devlet Hastanesi'nde yapılan röntgenle ortaya çıktı.

Kumluca ilçesinde yaşayan İnce, bebek sahibi olmak için Antalya'daki özel bir tüp bebek merkezine başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde yumurtalıklarında miyom tespit edildi. Bunun üzerine Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 16 Ocak 2023'te ameliyat oldu.

aa-20240611-34841080-34841073-antalyada-ameliyat-olan-kadin-15-yildir-karninda-unutulan-igne-ile-yasiyor.jpg

"DİKEN BATMASI GİBİ AĞRI VARDI"

Sabiha İnce, AA muhabirine, ameliyat sonrası karnında ciddi ağrılar hissettiğini söyledi. İnce, "Sağ tarafımda sürekli diken batması gibi bir ağrı vardı" dedi. Ağrıların dinmemesi üzerine çeşitli tedavilere başvurdu, ancak sonuç alamadı.

Ağrıları süren İnce, kalçasındaki başka bir şikayet için Kumluca Devlet Hastanesi'ne gitti. Ortopedi doktorunun istediği röntgen filmiyle karnında ameliyat iğnesi unutulduğunu öğrendi. Bunun üzerine avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

"TEKRAR BİR OPERASYON GEÇİRMEK ZORUNDAYIM"

İnce, kullandığı ilaçlara rağmen ağrılarının azalmadığını belirtti. "Tomografi sonucunda 'yabancı cisim materyali izlendi' ifadesi vardı, ancak kimse araştırmadı" dedi. Kalça filmi için gittiği ortopedi doktoru, röntgen sonucu iğneyi fark etti.

aa-20240611-34841080-34841079-antalyada-ameliyat-olan-kadin-15-yildir-karninda-unutulan-igne-ile-yasiyor.jpg

Sabiha İnce, iğnenin unutulduğu hastane yönetimiyle görüştü. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yeni bir operasyon geçireceğini belirtti. İnce'nin avukatı Süleyman Kesici, müvekkilinin 1,5 yıl boyunca ağrı çektiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

"HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA UYGUN DEĞİL"

Avukat Süleyman Kesici, unutulan iğnenin uzun süre anlaşılamamasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Kesici, "Ultrasonla görüntülenen bir hastanın karnındaki iğnenin gözükmemesi hayatın olağan akışına uygun değil" dedi. Görüntülemeyi yapan hekimler ve ameliyatı gerçekleştirenlerin sorumlu olduğunu belirtti.

Kaynak:AA