15 Senedir Sırra Kadem Bastı! Katil Olarak Kaçtı, Görkemli Düğünle Geri Döndü!

15 Senedir Sırra Kadem Bastı! Katil Olarak Kaçtı, Görkemli Düğünle Geri Döndü!
İstanbul'da 2004 yılında 19 yaşındaki Burak Şengöçen'i öldüren katil Serhat Aslan hakkında 30 yıl istenirken yurtdışına kaçmıştı. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Şengöçen'in davası 2020'de zaman aşımına uğradı. Katilin geçen sene görkemli düğünle evlendiği ortaya çıktı.

İstanbul'da 2004 yılında işlenen bir cinayet dosyası yeniden gündemde. Yeşilköy'de 19 yaşındaki Burak Şengöçen bıçaklanarak öldürülmüş, cinayetin zanlısı Serhat Aslan ise yurt dışına kaçmıştı.

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Aslan, 2020 yılında dosyanın zaman aşımına uğramıştı. Aslan'ın geçtiğimiz temmuz ayında Çanakkale Bozcaada'da görkemli bir düğün töreniyle evlendiği ortaya çıktı.

2-001.webp

AİLE İSYAN ETTİ

Katil zanlısının cezasız kalmasına ve mutlu bir hayat kurmasına tepki gösteren Burak Şengöçen'in babası Murat Şengöçen, "20 yıldır evlat acısı yaşıyorum. Oğlumu öldüren bu kişi bir gün olsun bile tutuklanmadı. Düğün yapıp hayatına devam ediyor. Bunu hangi vicdan kabul eder?" dedi.

HUKUKÇULAR ZAMAN AŞIMINA TEPKİLİ

Hukukçular cinayette zaman aşımına tepki gösteriyor. Prof. Dr. Hasan Sınar, "Bu şahıs için geçmişte iade uygulanabilirdi. Ama şu zaman aşımına uğramışsa cezai anlamada yapacak bir şey yok. Ben bir hukukçu olarak, zaman aşımını doğru bulmuyorum, tümden karşıyım. 100 yıl geçse bile devlet, cezalandırma yetkisinden vazgeçmemeli" dedi.

Avukat Dr. Rezan Epözdemir ise "Hukuken ve filen kabul edilebilir bir yaklaşım değildir, kamu vicdanını da rahatsız eder. Bu tür kamu vicdanını rahatsız eden suçlar bakımından dava zaman aşımı sürelerinin artırılması gerekir." ifadelerini kullandı.

Etiketler :