140 gündür direnen Polenez emekçilerine polis engeli

Sendikalı olduktan sonra işten çıkarılan Polonez ilçileri, İstanbul Çatalça'dan Ankara'ya yürüyüşleri çevik kuvvetce engellendi.

Polonez emekçileri, insani ücret ve çalışma koşulları için Anayasal hakları olan sendikalaşmayı kullandı. Emekçiler işten çıkarıldı.

Türk-İş'e bağlı Tek Gıda-İş sendikasına üye olan işlerine geri dönmek ve haklarını alabilmek için direnişe geçti. Beş aydır Çatalca'da iş yerlerine karşısında direnen emekçiler, seslerini duyurmak için Ankara'ya yürümeye karar verdi.

Anayasal Hak Yürüyüşü'ne başlayan emekçilerin önü çevik kuvvetce kesildi.

Emekçilerden beş kişi gözaltına alındı.

Sendikanın örgütlenme uzmanlarından Suat Karlıkaya, engellemelerine ilişkin şunları ifade etti:

"Gücünüz işçiye yetiyor değil mi? Polonez işçileri olarak emniyet güçleri tarafından ablukaya alınmış vaziyetteyiz. Ne çadıra girişimize ne yürüyüşümüze izin veriliyor. Biz bu memleketin onurlu işçileriyiz. Hakkımız olanı alacağız. Şu görüntüyü yaratanlar izlesinler ve utansınlar!" sözleriyle tepki gösterdi. Karlıkaya, "Tarladan yola giden 5 Polonez işçisi yine ters kelepçeyle gözaltına alındı. Arkadaşlarımız serbest bırakılıp yol açılana kadar açlık grevine başladık. Nereden inceldiyse oradan kopsun artık. Bu ülke neresi ya. Dönmeyeceğiz yolumuzdan yolu açın diyoruz"

Kaynak:ANKA Haber Ajansı