13 Yaşında Nişanlandırılan Kızın İfadesi Ortaya Çıktı!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 13 yaşındaki kız, ailesi tarafından kendisinden 15 yaş büyük erkekle nişanlandırıldı. Nişan görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasıyla ekipler harekete geçti. 13 yaşındaki kız çocuğu koruma altına alındı. Kız çocuğunun ifadesinde ise rızasının olduğunu söyledi...

Beyşehir ilçesi Karaali Mahallesi'nde oturan ve eşinden ayrı yaşayan Osman S., 8'inci sınıf öğrencisi kızı C.S.'yi aynı mahallede oturan ve kızından 15 yaş büyük olan Ali G. ile nişanladı.

BİR DE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMIŞLARDI

7 Aralık'ta evde yapılan nişan merasimi ise davetliler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, sosyal medyada yayınlandı. Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri görüntüler üzerine inceleme başlattı.

KÖY MUHTARINDAN BİR GARİP SAVUNMA

soL'a konuşan , Karaca Mahalle Muhtarı Edip Pehlivan haberin çıkmasının ardından jandarmanın geldiğini belirten Pehlivan, jandarmayla ailenin yanına gittiklerini anlattı.

Muhtar, 13 yaşındaki C.S.’nin "aslında 15 yaşında olduğunun söylendiği"ni iddia etti ve “Şu an evlilik gibi bir olay yok, aileler söz kesmiş” dedi.

“Ben sonradan öğrendim ama aileler söz kesmişler yani. Ama öyle evlilik düğün gibi bir şey yok. Kendi aralarında söz kesmişler. Gazeteyi ben de okudum biraz abartılmış.”

‘ÜVEY OLDUĞU İÇİN NİŞANLADIK’

Nişanlandırılan kız çocuğunun annesinin başka evliliğinden olmasını gerekçe olarak dile getiren muhtar şunları söyledi:

“Kız anneden üveymiş. Jandarmayla kızın ailesine gittiğimizde ailenin beyanı ‘Üvey olduğu için ve isteyen kişi sayısı da çok olduğu için nişanladık’ oldu. ‘Adını koyalım’ diyerek nişanlamışlar. '1-2 seneye de düğünü yaparız' şeklinde konuştular.”

13 yaşındaki çocuğun nişanlandırılmasına üvey olması, isteyenenin çok olması gibi gerekçeleri sıralayan muhtar, çocuğun "nişanlandığı kişiyi sevdiğini" de iddia etti.

Muhtar jandarma ekiplerinin "savcıyla konuşalım" dediklerini ancak süreçte yeni bir gelişme olup olmadığını bilmediğini dile getirdi.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ve Karaali Mahallesi'nin bağlı olduğu Doğanbey Jandarma Karakolu olaya ilişkin incelemelerin devam ettiğini ve bilgilerin kamuoyuyla paylaşacağını ifade ettiler.

KORUMA ALTINA ALINDI

Yapılan inceleme sonucu C.S., Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından devlet koruması altına alınıp, yurda yerleştirildi. Jandarma da C.S., babası Osman S. ve damat Ali G. ile diğer aile fertlerinin ifadesine başvurdu.

KIZIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI


C.S.'nin ilk ifadesinde nişanın kendi isteğiyle yapıldığını, ailesinin baskısı olmadığını, nişanlısını da sevdiğini söylediği, baba Osman S.'nin ise bir kızının 16 yaşında iken evden kaçıp, sevdiği kişiyle evlenmek istemesi üzerine aynı durumu düşmemek için nişan yaptıklarını ve reşit olduktan sonra da düğün planladıklarını söylediği öğrenildi

Kaynak:DHA