13 polisin şehit olduğu saldırıda DEM Parti İl başkanı tutuklandı

13 polisin şehit olduğu saldırıda DEM Parti İl başkanı tutuklandı
Iğdır'da, 9 yıl önce Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan 13 polisin şehit olduğu bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Iğdır Dilucu Sınır Kapısı’nda, 9 yıl önce gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında, sınır kapısında görev yapan 13 polis şehit olmuştu. Konuya ilişkin aralarında DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındığı belirtildi. Şüpheli şahıslardan birinin, patlayıcıya gübre temin eden kişi olduğu ifade edilirken terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla biri muhtar iki kişi tutuklandı.

Iğdır Valiliği, il genelinde 10 Ekim günü saat 06.00’dan 14 Ekim saat 23.59'a kadar toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıkladı.

dem-9.jpg

BİRİ MUHTAR İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Gerçekleşen terör saldırısında 13 polis memuru şehit olurken olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan biri muhtar, 2 kişi tutuklandı.

dem6.jpg

5 TON GÜBRE TEMİN ETMİŞ

Soruşturma kapsamında Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. M.S. isimli şüphelinin patlayıcıya 5 ton gübre temin ettiği tespit edildi.

DEM PARTİ BİNASINDA ARAMA YAPILDI

sabah erken saatlerde DEM Parti il binasına giden polis ekipleri, binada arama gerçekleştirdi. Parti binasının bulunduğu Karadeniz Sokak’ı giriş çıkışlara kapatan polis ekiplerinin arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

dem5.jpg

DEM PARTİ İL BAŞKANI GÖZALTINDA

Yürütülen soruşturma kapsamında, DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. DEM Parti'nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Iğdır il binamız polis tarafından ablukaya alındı, aralarında İl Eş Başkanımızın da olduğu gözaltılar var. İktidarın sopası haline gelen polis ve yargı, her adımıyla demokratik siyaset hakkını engellemeye devam ediyor. Bu çabalar nafiledir. Hedef göstermelerle, gözaltı ve tutuklamalarla tek bir üyemize bile diz çöktüremeyeceksiniz." ifadelerine yer verildi.

demmm.webp

5 GÜN SÜREYLE GÖSTERİ YASAĞI

Iğdır Valiliği, il genelinde 10 Ekim saat 06.00'dan, 14 Ekim saat 23.59'a kadar toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu.

Kaynak:DHA