13 gündür kayıp olan Rojin'le ilgili çok önemli gelişme. Göl kenarındaki başörtüsü Rojin'in çıktı

13 gündür kayıp olan üniversiteli Rojin ile ilgili iki önemli gelişme yaşandı. Rojin'in yurttan çıkış görüntülerinin ortaya çıkmasında sonra, Van Gölü kenarında bir başörtüsü de bulundu. Bakan Ali Yerlikaya "Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur" dedi.

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in (21), 27 Eylül akşamı kaldığı yurttan ayrıldığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Van Gölü sahilinde bugün saat 15.30 sıralarında Rojin Kabaiş’e ait olduğu düşünülen başörtüsünün kime ait olduğu ise netleşti.

6707de03a24f5ddddef8cdb4.webp
Bulunan başörtüsü Rojin'e ait çıktı.

BULUNAN BAŞÖRTÜSÜ ROJİN'İN
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, 27 Eylül'de Van'da Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdundan ayrıldıktan sonra kaybolan Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, "Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur" dedi.

67078800a24f5ddddef8cafa.webp
Rojin'in yurttan çıkış görüntüleri ortaya çıktı.

TÜM KAMERA KAYITLARI TARANIYOR

Rojin'in kaçma ya da kaçırılma ihtimalini de değerlendiren ekipler, kentteki tüm mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kamera kayıtları taranırken, Rojin'in 27 Eylül akşamı saat 18.30 sıralarında kaldığı yurttan ayrıldığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

6707b312d80654846c05a492.webp
Rojin'in cep telefonu da Van Gölü kenarında bulunmuştu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İskele ve Bardakçı Mahallesi sahil kesiminde yoğunlaşan arama çalışmaları sürerken, Hayata Bir Dokunuş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HADAK) gönüllü ekipleri de sahil bandındaki metruk yapı, sazlık alanlar ve evlerin bahçelerini detaylı arıyor. Çalışmalarda, yandan taramalı sonar ile su üstü radar cihazları da kullanılıyor.

67078829a24f5ddddef8caff.webp

Kaynak:DHA